Gaüden ‘Dünya Çocuk Günü Mesajı

Çocukların iyi yetiştirilmesinin milletlerin ortak görevi olduğunu vurgulayan Dünya Çocuk Günü farklı ülkelerdeki etkinliklerle kutlanıyor. Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da Dünya Çocuk Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gaüden ‘Dünya Çocuk Günü Mesajı
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 11:47
Çocukların iyi yetiştirilmesinin milletlerin ortak görevi olduğunu vurgulayan Dünya Çocuk Günü farklı ülkelerdeki etkinliklerle kutlanıyor. Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da Dünya Çocuk Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Dünya Çocuk Günü ülkeler tarafından, ayrı tarihlerde kutlansa da özellikle 1 Ekim tarihi daha küresel bir tanıma sahip. 1923te kırk ülkenin temsilcileri, İsviçrenin Cenevre kentinde bir araya gelerek Uluslararası Çocukları Koruma Birliğini oluşturdu. Bu kuruluş, Birleşmiş Milletler Örgütünün kurulmasının ardından UNICEFe dönüştü. Birleşmiş Milletler Örgütü ve bağlı olarak UNICEF; 1954 yılından beri ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul ediyor.

Çocuk odaklı bir dünya; barış ile refahın, evrensel ve en rafine halidir
Kıbrıs Çocuk Vakfı Başkanlığını da sürdürmekte olan Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Gezegenimizde; savaşlar, çocuk işçiliği, yoksulluk gibi yakıcı gerçekler ile herşeye karşın yüzleşmek ve en değerli varlıklarımız çocuğa, her seferinde yeniden odaklanmak, insanlığın en öncelikli görevidir. Unutmayalım; Çocuklara odaklı bir dünya, barış ile refahın evrensel ve en rafine halidir değerlendirmesini yaptı.

“Çocuklarımız her şeyimiz”
1 Ekim Dünya Çocuk Günü kutlamalarına GAÜ Okullar Grubunun da içten katılımına mesajında vurgu yapan Akpınar, Çocuklarımız her şeyimizdir, her şeyimiz de çocuklarımızındır. Ülkemiz çocuklarının, eğitimi ve refahına yönelik misyonumuz bellidir. Bu, aynı zamanda bizim için; Gezegenimizde insanlığın temsil edildiği bu toprak parçasında da, köklerimiz ile geleceğimiz arasındaki kadim misyona verdiğimiz büyük önemi de anlatmaktadır. Ancak, yine ifade etmeliyim ki, kendi çocuklarımızın tek başına refahı, bizim misyonumuzu tanımlamaz. Bugün için, ülkemiz ile birlikte üç kıtada da dünya çocuklarının, gençlerinin eğitimi ve refahı için, bize düşeni yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız ifadelerine yer verdi.
Girne Amerikan Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılının ana temasını “Sürdürülebilirlilik” olarak belirlemiş, ve yapılacak etkinliklerin ana ekseninde çocukların da yer almasını öngörmüştü. Kıbrıs Çocuk Vakfı Başkanı, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, kutlama mesajının son bölümünde ise “Onlar bizim geleceğimiz. Bizler de gelecektik bir zamanlar. Bugün bir kez daha geleceğimiz olan çocuklarımız ile geleceği kucaklıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık