Gastronomi Şehri Ödülü Alan Boluda Yemekli Kutlama

Bolunun “Gastronomi Şehri” ödülünü almasının ardından düzenlenen yemekte konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Övünülecek bir ödül ama bizim açımızdan normal bir durum gibi anlaşılmalı” dedi.

Gastronomi Şehri Ödülü Alan Boluda Yemekli Kutlama
  • 07 Ağustos 2018, Salı 15:55
Bolunun “Gastronomi Şehri” ödülünü almasının ardından düzenlenen yemekte konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Övünülecek bir ödül ama bizim açımızdan normal bir durum gibi anlaşılmalı” dedi.
Bolu Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformunun “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” proje yarışmasında, 300 proje başvurusu arasından ‘Gastronomi Şehriödülünü almaya hak kazandı. Ödülün kazanılmasının ardından Bolu Belediyesi İmarethanesinde basın mensupları için program düzenlendi. Programa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve protokol üyeleri katıldı. Programda söz alan Başkan Yılmaz, Bolunun gastronomi şehri seçilmesini değerlendirdi.
Ödül için övünülecek bir başarı olduğunu ancak Bolunun ödül olmadan da gastronomi şehri olarak bilinmesi gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “9 Eylül Üniversitesinin ‘Yaşayan Şehirler adıyla yaptığı çalışmada Boluyu bu senenin gastronomi şehri ilan ettiler. Aslında bu bir noktada övünülecek bir durum. Ama bizim açımızdan normal bir durum gibi anlaşılmalı. Çünkü Fatih Sultan Mehmetten bu yana biz saray mutfağına hakim olmuşuz. Şu anda dünyada alaylı mutfakçılar alanında Bolu gibi bir yer daha yoktur. Şu anda mekteplilerimiz yetişti ve onlarda çok başarılı. Ama biz bir dünya kenti olarak şehri geleceğe taşırken, dışarıdan Bolu deyince aşçı, mutfak akla getirebiliyoruz ama biz Bolumuzu mutfakla birleştiremedik. Bazen de kısır çekişmelere giriştik” dedi.
Bolu ve aşçılığın siyaset için kullanılmaması gerektiğini ve herkesin Bolu için çalışması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Burada Mengen bizim merkezimiz, çekirdeğimiz. Ama Boludan Mengene kadar giden yerde aşçı yetişmemiş mi ? Yeniçağda yetişmemiş mi? Allaha şükürler olsun ki Yeniçağ Aşçılar Derneğinin organizasyonu ile Mutfak Günlerini başlattık. Uluslararası hale dönüştürdük. Yani gastronomi deyince akla Bolunun gelmesi gerekirken, biz siyaset meselesi yapıyoruz. Bu tür basitliklerin dışında Bolu olarak bütün bunlara sahip çıkıp, bunları Bolunun markalaşmasında kullanmak hepimizin işi” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık