Gastroantep Festivaliyle 3 Yılda 3 Milyon Yabancı Turist Hedefleniyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) “Kreatif Şehirler Ağına” dahil edilerek adını tüm Dünyaya duyuran Gaziantep, gastronomi alanında elde ettiği haklı unvanı, uluslararası bir festivalle taçlandırıyor. 20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin katılacağı “GastroAntep” Festivali, Gaziantepin zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak. Festival ile kente 3 yılda 3 milyon yabancı turistin getirilmesi hedefleniyor.

Gastroantep Festivaliyle 3 Yılda 3 Milyon Yabancı Turist Hedefleniyor
  • 04 Eylül 2018, Salı 14:29
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) “Kreatif Şehirler Ağına” dahil edilerek adını tüm Dünyaya duyuran Gaziantep, gastronomi alanında elde ettiği haklı unvanı, uluslararası bir festivalle taçlandırıyor. 20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin katılacağı “GastroAntep” Festivali, Gaziantepin zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak. Festival ile kente 3 yılda 3 milyon yabancı turistin getirilmesi hedefleniyor.
Türkiyenin en önemli şehirleri arasında yer alan ve Güney Doğu Anadolunun incisi olan Gaziantep, sahip olduğu tarihi ve kültür zenginliğini Dünyaya duyurabilmek için uluslararası bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)in ev sahipliğinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve Türk Hava Yolları (THY) gibi kurum ve kuruluşların desteğiyle 20-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali GastroAntep, yerli yabancı yüzlerce profesyonelle gezgini ağırlayacak.
Ayrıca, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin de dahil olduğu festival, titiz bir çalışmayla Dünya genelinde 116 şehir arasına girerek UNESCO Kreatif Şehirler Ağına dahil olan Gaziantepi bir kez daha uluslararası arenaya taşıyacak. Tüm hazırlıkları tamamlanan uluslararası organizasyon için 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şef, Gaziantepe gelecek. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin duyurusunu yaparak şehir ve ülke ekonomisine katkısını anlatmak amacıyla İstanbulda basınla bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Fatma Şahin, GastroAntepin Gaziantepin, zengin mutfağını ve kültürel zenginliklerini yerelden globale taşımak için muhteşem bir fırsat olduğunu belirterek, “Tekstilden, tarım ürünlerine, mobilyadan kimyasal ürünlere kadar geniş bir yelpazede üretim ve ihracat yaparak Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Gaziantep, Dünya Bankasının En Rekabetçi Şehirler Bilgi Bankası Projesinde, en rekabetçi 7 şehirden birisi olmuştur. Bugün köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ilimizin, zengin mutfak kültürüyle daha da rekabetçi bir konuma yükseldiğine şahit oluyoruz. Gaziantepin sahip olduğu bu zenginliklerle, çok kısa zamanda tüm dünyanın bildiği ve dünyanın 4 yanından turist ağırlayan bir gastronomi merkezi olacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Festivale Nusret de katılacak
Yeme içme sektörünün global çapta ileri gelenlerinin yanı sıra ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine de unutamayacakları bir gastronomi deneyimi yaşatacak olan 3 günlük festivalde birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla düzenlenecek kortej yürüyüşünün yanı sıra konserler, sergiler, mutfak atölyeleri ve yemek yarışmaları gerçekleşecek. Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadılacağı ve yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtılacağı GastroAntepte yeme içme sektörünün ileri gelen isimlerinden Nusret de bir şov yapacak.
Festival içeriği ile programını paylaşan Şahin, Gazianteple özdeşleşen fıstıklı baklava, katmer, Antep Beyranı, Firik pilavı, dolma ve kebap çeşitleri ile coğrafi işaretli ürünlerin Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şeflerce tadılarak dünya mutfakların reçetelerine gireceğini bildirdi.
Gaziantepte, fıstık, Antep İşi, baklava, kutnu kumaşı, bakır el işçiliği, sedef el işçiliği, beyran, yuvalama, fıstık ezmesi, lahmacun, tırnaklı pide, bulgur, firik, katmer, köy kahkesi, şiveydizi, muska ve peynir gibi coğrafi işaretli 18 ürün bulunduğunu aktaran Fatma Şahin, “Dülük Antik Kenti, Hititlerin mirası Karkamış, Rum Kale, 3 bin yıllık heykel atölyesini barındıran Yesemek Açık Hava Müzesi, tarihi MÖ 300lere dayanan Zeugma kalıntıları, Zooloji ve Doğa Müzesi gibi bölgenin arkeolojik ve tarihi zenginliğini yansıtan müzeleri, yüzyıllara meydan okuyan kalesi ve 3 büyük dini bir mozaik gibi bir arada tutan tarihi cami, kilise ve havralarıyla muazzam bir tarih ve kültür zenginliğini barındıran Gaziantep, UNESCOnun dünya üzerinde titizlikle seçtiği kreatif Şehirler Ağına (UCCN) katılan 116 şehirden biri olmayı başardı. Bu başarı, GastroAntep festivaliyle devam edecek” şeklinde konuştu.
Festivalle 3 yılda 3 milyon yabancı turist hedefleniyor
Geleneksel olarak her yıl düzenlenecek olan festivalin şehre ve ülke turizmine katkısını da vurgulayan Fatma Şahin, bölge turizmini hak ettiği seviyeye çıkarmak için durmaksızın çalıştıklarını belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “2016 yılında yerli ve yabancı olmak üzere sadece 700 bin kişinin ziyaret ettiği Gaziantep, 2017 yılında toplam bir buçuk milyon turist ağırladı. Bu yılın ilk 6 ayında da ilimizin ağırladığı turist sayısı 8 yüz binin üzerinde. Düzenleyeceğimiz festivalle 2019 yılına kadar toplam yaklaşık 2 milyon, önümüzdeki 3 yıl içinde de 3 milyonu yabancı olmak üzere toplam turist sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Gaziantepe Türkiyenin diğer illerinden düzenlenecek charter uçuşları ile bu hedefe ulaşmamamız için hiçbir neden yok” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık