Fransada Galatasaray Lisesinin 150İnci Üniversitesinin 25İnci Kuruluş Yıl Dönümü Paneli

Fransanın başkenti Pariste Senatoda Galatasaray Üniversitesinin 25inci, Galatasaray Lisesinin 150nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla panel düzenlendi.

Fransada Galatasaray Lisesinin 150İnci Üniversitesinin 25İnci Kuruluş Yıl Dönümü Paneli
  • 21 Eylül 2018, Cuma 13:51
Fransanın başkenti Pariste Senatoda Galatasaray Üniversitesinin 25inci, Galatasaray Lisesinin 150nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla panel düzenlendi.
Fransa Senatosunda, Galatasaray Üniversitesinin işbirliği ve Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Senatör Josiane Costesin ev sahipliğinde Galatasaray Üniversitesinin 25inci, Galatasaray Lisesinin 150nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panelde Türkiye ile Fransa arasındaki kültürel, siyasi ve ticari ilişkiler konuşuldu. Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Senatör Costes yaptığı açılış konuşmasında, Galatasaray Üniversitesinin Fransa ile Türkiye arasındaki ortak tarih açısından iki ülke için büyük önem taşıdığını söyledi.
Galatasaray Lisesi ve Üniversitesinin Türkiye ile Fransa arasında birçok alanda iki ülke ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getiren Türkiyenin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ise Galatasaray Lisesinden mezun olmuş birçok diplomat bulunduğunu ifade etti.
Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak yaptığı konuşmada, 150 yıl evvel kurulmuş olan Galatasaray Lisesinin kuruluşundan bu yana aynı ciddiyetle eğitimi sürdürdüğüne dikkat çekti ve bunu örnek alan bazı ülkelerin Türkiyede benzeri okullar açtıklarını vurguladı.
Panele katılanlar arasında, Galatasaray Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcı, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İnci Çınarlı, Paristeki Bilgi İşlem Uluslararası Okulunun kurucusu ve rektörü Nesim Fintz, OECD nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, UNESCO nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Altay Cengizer, Türkiyenin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, çok sayıda diploma, sivil toplum örgütü temsilcisi ve Paristeki Galatasaray Lisesi mezunları katıldı. Galatasaray Lisesi ve Üniversitenin kuruluşuyla ilgili olarak panele katılanlara video gösterimi yapıldı.
Öte yandan panel sonrası Türkiye Büyükelçiliği tarafından Türk yemek ve içeceklerinin ikram edildiği bir resepsiyon verildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık