Fotoğraf Sanatçısı Ara Gülerin Sevenleri Galatasaray Meydanına Akın Etti

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanında düzenlenen törene çok sayıda seveni katıldı. Gülerin vasiyeti üzerine memleketi Şebinkarahisardan toprak getirilirken evinin penceresinden töreni izleyen bir kadın gözyaşların boğuldu.

Fotoğraf Sanatçısı Ara Gülerin Sevenleri Galatasaray Meydanına Akın Etti
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 11:48
Fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanında düzenlenen törene çok sayıda seveni katıldı. Gülerin vasiyeti üzerine memleketi Şebinkarahisardan toprak getirilirken evinin penceresinden töreni izleyen bir kadın gözyaşların boğuldu.
Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanında tören düzenleniyor. Galatasaray Meydanı Ara Güleri anmak isteyen sevenleriyle dolup taştı. Sanatçının sevenleri başsağlığı diledi. Sanatçının memleketlisi olan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise törene bir kavanoz toprakla geldi. Yılancı, sanatçının vasiyeti üzerine memleketinden toprak getirdiğini ve mezarının üzerine dökeceğini söyledi.
Öte yandan, evinin penceresinden töreni izleyen bir kadının gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Önemli birisiydi. İstanbul için Türkiye için bir hazineydi
Eski Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ara Güleri kaybettik, dünyanın başı sağ olsun. Dünyaya mal olmuş bir sanatçıydı ve çok sevdiğim bir isimdi. Aynı zamanda hemşehrimdi. Bundan yaklaşık 10-12 sene öncesinde tanıştık ve son derece yakın bir ilişkimiz oldu. Hemşehrilik bağı üstün geldi. Doğduğu topraklara götürdük kendisini orada babasının köyünü, babasının evini bulduk. Çok sevindi. Önemli birisiydi. İstanbul için Türkiye için bir hazineydi dedi.

Türkiyenin gözü olan büyük bir değerdir
AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise Türkiyenin büyük bir değerini kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Büyük ustayı hüzünle uğurluyoruz. Kendi ifadesiyle fotoğraf çekmenin sadece deklanşöre basmak olmadığını ifade ettiği gitti doğadaki, yaşamdaki, tabiattaki anlamları en güzel şekilde Türkiyenin seyrine sunan, Türkiyenin gözü olan büyük bir değerdir. Yaptığı işin hakkını verirdi. Yaptığı işin hakkını vermeyene de fotoğrafı ve sanatı rahat bırakın diye ifade derdi. Sanatçılığının dışında kişiliğiyle, karakteriyle, duruşuyla yerli bir duruşa sahipti bu toprağın bütün renklerini taşıyordu. Kendisiyle ve etrafıyla barışıktı. Ülkemizin değerlerine bağlıydı ve yeri geldiğinde bunları cesurca savunmaktan hiçbir zaman heri durmazdı. Örnek bir sanatçıydı şeklinde konuştu.

Onu vasiyeti üzerine kendi köyünden toprak getirdik
Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı Bugün büyük bir duayeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ara Beyi kaybettik. Şebinkarahisarlı. 2010 yılında Şebinkarahisarın en işlek caddelerinden birine Ara Gülerin ismini verdik ve kendilerini de ağırladık. Şimdi de kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Onun vasiyeti üzerine de kendi köyünden toprak getirdik. İnşallah bu torağı mezarına koyacağız dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık