Filistinliler, Tutuklu Gazeteciler Nedeniyle İsraili Protesto Etti

Filistinliler, İsrailin elinde esir bulunan gazetecilerin serbest bırakılması için protesto düzenledi.

Filistinliler, Tutuklu Gazeteciler Nedeniyle İsraili Protesto Etti
  • 04 Eylül 2018, Salı 17:10
Filistinliler, İsrailin elinde esir bulunan gazetecilerin serbest bırakılması için protesto düzenledi.
Batı Şerianın Ramallah kentinde bulunan Ofer Cezaevinin önünde toplanan Filistinli ve yabancı gazeteciler, Filistinli bir kanalın muhabiri olan Ali Darın serbest bırakılması için protesto düzenledi. İsrail askerleri Ofer Cezaevi önünde toplanan protestocuları dağılmazlarsa tutuklamakla tehdit etti. İsrail ordusu, protestoculara karşı gaz ve ses bombaları atarak protestocuların birkaçını yaraladı.

İsrail basını susturarak suçunu gizlemeye çalışıyor
Protestocular adına açıklama yapan Ahmed Assaf, “İsrail askerleri, Filistinli gazetecileri tutuklayarak veya öldürerek mesajlarını ulaştırmalarına mani olamaz” dedi. Assaf, gazetecilik ve uluslararası kurumlardan İsrailin gazetecileri serbest bırakması konusunda baskı yapmasını isteyerek, “İsrailin zulmüne ve ölüm tehditlerine rağmen Filistinli gazeteciler İsrail suçlarını tüm dünyaya anlatmaya devam edecek. İsrail hapishanesinde bulunan Ali Dar bir an önce serbest bırakılmalı” ifadelerini kullandı.
Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Sekreteri Ayid Uveymir, “İsrail ordusu, Ali Darı tutuklayarak Filistinli gazetecinin sesini susturmak ve İsrailin işlediği suçların dünyaya ulaşmasını engellemek istiyor” dedi.
İsrail hapishanelerinde 27 Filistinli gazeteci tutuklu bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık