Filistinliler, Kadın Cezaevlerine Kamera Takılmasını Protesto Etti

Filistinli kadın mahkumların bulunduğu hapishanelere İsrailin kamera takması Filistinliler tarafından protesto edildi.

Filistinliler, Kadın Cezaevlerine Kamera Takılmasını Protesto Etti
  • 25 Eylül 2018, Salı 15:57
Filistinli kadın mahkumların bulunduğu hapishanelere İsrailin kamera takması Filistinliler tarafından protesto edildi.
İsrailin, cezaevlerinde bulunan Filistinli mahkum kadınları izlemek ve gözlemlemek amacıyla kamera takması, Filistinli vatandaşlar ve aktivistler tarafından Batı Şeriadaki El Halil kentinde, Kızılhaç binası önünde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Protestocular, İsrailin bu tutumuna karşılık mahkumların mahremiyetlerinin ve kutsallıklarının ihlal edildiğini söyledi. Ayrıca protestocular Filistinli kadınların hapishanelerde hayatlarını özgürce sürdüremediklerini aktardı. Filistinde Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu Direktörü Ferid Elatraş yaptığı açıklamada, İsrailin Cenevre mahkumlar anlaşmasını bozduğunu ve uluslararası yasaya aykırı olduğunu söyledi.
İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Lema Elbahrinin annesi, “Kızım İsrail askerleri tarafından vuruldu, 19 aydan bu yana İsrail hapishanelerinde ve durumu hiç iyi değil. Kızımın serbest bırakılması için uluslararası örgütlerden yardım istiyorum” dedi.
Huduri İsa Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı ise, İsrailin kararından geri adım atmasını isteyerek işgalin son bulması için çağrıda bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık