Filistinli Mülteci Çocuk, Arap Birliğinden Destek İstedi

Filistinli mülteci çocuk, Arap Birliğinden, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) destek vermesi çağrısında bulundu.

Filistinli Mülteci Çocuk, Arap Birliğinden Destek İstedi
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 9:22
Filistinli mülteci çocuk, Arap Birliğinden, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) destek vermesi çağrısında bulundu.
Mısırın başkenti Kahiredeki Arap Birliği merkezinde gerçekleştirilen 150. Dışişleri Bakanları toplantısında konuşma yapan 14 yaşındaki Filistinli mülteci Ahmed Bakr, Filistinli mültecilere sunulan eğitim, sağlık gibi hizmetler devam etmesi için Arap Birliğine Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) destek verme çağrısında bulundu. Ürdünde UNRWAnın öğrenci parlamentosunun temsilcisi Bakr, “Ben, Kudüs, Suriye, Lübnan, Batı Şeria, Gazze ve Ürdündeki UNRWA okullarında okuyan 526 bin kız ve erkeğin özlemlerini ve umutlarını temsil ediyorum. Okullar zamanında açıldığında, bizim için bir kutlama anıdır” dedi. Bakr konuşmasında, Bize destek verdiğiniz için bütün kalbimle teşekkür ediyorum ama bugün sizleri okullarımızı açık tutmamıza yardımcı olmaya davet ediyorum. Hayallerimiz sürekli eğitim görmektir. Dünyadaki diğer çocuklar gibi hayallerimize ulaşmak için bize yardım edin ifadelerini kullandı. Öte yandan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Arap ülkelerinin, UNRWAnın dağılmasına izin vermeyeceğini söyleyerek destek taahhüdünde bulundu. UNRWA, ABDnin yaptığı 365 milyon dolarlık yardımın 300 milyon dolarını dondurması nedeniyle ciddi mali kriz yaşıyor.
UNRWA, BM Genel Kurulunca 1949da Kudüs, Suriye, Lübnan, Batı Şeria, Gazze ve Ürdündeki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulmuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık