Fetih Müzesine ‘Kardeş Ziyareti

Osmangazi Belediyesinin kardeş belediyelerinden olan KKTCnin Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret etti.

Fetih Müzesine ‘Kardeş Ziyareti
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 14:18
Osmangazi Belediyesinin kardeş belediyelerinden olan KKTCnin Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinde KKTC Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeliyi ağırladı. Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan Panorama 1326yı gezmeye giriş katındaki tablolardan başlayan Cemil Sarıçizmeliye Başkan Dündar, Osmanlı döneminin önemli olaylarının resm edildiği 16 büyük tablo hakkında bilgi verdi. Daha sonra müzedeki geleneksel çinileri inceleyen konuk belediye başkanı, ekolojik mimarlık anlayışı ve enerji verimliliği ile yeşil bina özelliğine sahip olan müzenin kubbe bölümüne çıktı. Dev küre içindeki 3 boyutlu panoramik resmi büyük bir hayranlıkla inceleyen Sarıçizmeli, kendini adeta zaman tünelinin içinde bulduğunu kaydetti.
Müzedeki 5 bin kitap kapasiteli Millet Kıraathanesini de inceleme imkanı bulan Cemil Sarıçizmeli, Fetih Müzesinin tarihi ve kültürel anlamda önemli bir eser olduğunu ifade etti. Müzeye girdiği andan itibaren tarihi bir yolculuğa çıktıklarını belirten Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, “Bu muhteşem eser, gerek mimarî gerekse sanat açısından Türkiyenin geldiği son noktayı gösteriyor. Dünya standartlarında yapılan bu eserin aynı zamanda atalarından kalan mirasını bizlere yansıtması da buraya ayrı bir anlam katıyor. Açılış gerçekleştiğinde Bursaya ve Türkiyeye çok büyük etkisi olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor, bütün dünya adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık