Fetih Müzesi Ziyaretçilerini Hayran Bırakıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin son ziyaretçisi İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte müzeyi gezen Hacıoğlu, Fetih Müzesini bir şaheser olarak değerlendirdi

Fetih Müzesi Ziyaretçilerini Hayran Bırakıyor
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 14:44
Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin son ziyaretçisi İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte müzeyi gezen Hacıoğlu, Fetih Müzesini bir şaheser olarak değerlendirdi
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Erzuruma tayin olan Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, yeni görev yerine gitmeden önce Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini gezdi. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan, ihtişamlı yapısı ve Bursanın fethini 3 boyutlu anlatan mimarîsiyle şimdiden merak uyandıran Fetih Müzesinde Tuğgeneral Hacıoğlunu ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, komutana müzeyi gezdirdi.
Tuğgeneral Hacıoğluna evvela müzenin giriş katındaki Osmanlı devrinin ve Bursanın mühim olaylarının resmedildiği 16 büyük tablonun yer aldığı bölümü gezdiren Başkan Dündar, müzedeki geleneksel çini eserler hakkında da bilgiler verdi. Hacıoğlu, Bursanın fethinin anlatıldığı, 3 boyutlu panoramik resmin yer aldığı kubbe bölümüne çıktığında ise büyük bir heyecan yaşadı. Müzeye gelirken böyle gerçekçi bir eser ile karşılaşmayı beklemediğini ifade eden Hacıoğlu, kendisini adeta 692 yıl öncesinin Bursasında hissettiğini söyledi.
Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin her yönüyle büyüleyici bir eser olduğunu ifade ederek, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar tarafından kentimize kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini gezdik. Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan tarih ve kültür şehri Bursamıza yakışan bir eser olmuş. Tarihimizi yansıtan birçok değer bu müzede yer alıyor. Başkanımız Mustafa Dündarı Bursanın tarihî ve kültürel zenginliğine bir yenisini daha kattığı için kendisini tebrik ediyorum. Bursaya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğramadan gitmeyecekleri bir eser ortaya çıkmış. Bizleri 692 yıl öncesinin Bursasına götüren ve fetih gününü bütün detaylarıyla gözler önüne seren bir müze burası. Başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini gezen herkesten takdir ve övgü dolu sözler duymanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız Fetih Müzesinde ziyaretçilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Erzuruma atanan Bursa İl Jandarma Komutanımız Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlunu şehrimizden ayrılmadan önce bu eserimizde ağırlamak istedik. Komutanımıza müzemizi gezdirdik. Kendisine eserimizle ilgili güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerek mimarîsi, gerekse sahip olduğu teknik ve sanat özellikleri yönünden Bursamıza çok büyük değer katacak olan bu müzemiz artık açılış için gün sayıyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesine gelecek vatandaşlarımız Bursanın fethine şahit olup, bu fethediliş destanını yaşayacaklar” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık