Faruk Eczacıbaşı Agü Öğrencilerine Dijital Devrimi Anlattı

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ), öğrencilere dijital devrimi anlattı.

Faruk Eczacıbaşı Agü Öğrencilerine Dijital Devrimi Anlattı
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 10:44
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ), öğrencilere dijital devrimi anlattı.
Eczacıbaşı, AGÜde gençlik faaliyetleri organize eden Gençlik Fabrikası tarafından, kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen AGÜ Talks söyleşilerine konuşmacı olarak katıldı.
Sümer Kampüsü, Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Eczacıbaşı Grubunun yalnızca iş ve sanayi dünyasında öncü bir grup olmasının yanısıra aynı zamanda Türkiyenin sanat, kültür, spor ve entelektüel kapasitesine de çok önemli katkılar sunduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Eczacıbaşı Grubu sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda hem toplumda, insanların dünya çapında, iş ve sanayi dünyası ve akademik dünya için yetişmesine katkı sunuyorlar hem de toplumun diğer ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu anlamda da Eczacıbaşı Grubunu çok önemsiyoruz” dedi.
Daha sonra konuşmasını sunum eşliğinde yapan Faruk Eczacıbaşı ise internetin birçok şeyi değiştirdiğini belirterek, özellikle öğrencilere dijital devrimi anlattı.
Eczacıbaşı, “Biz hepimiz dijital göçmeniz. Sadece biz değil, çocuklarımız ve torunlarımız da dijital göçmen ve öyle olmaya devam edecekler. Çünkü dünyanın artık yerlisi sakini yok” dedi.
Çinin ticarette 35 yılda ABDyi geçtiğine dikkati çeken Eczacıbaşı, şöyle devam etti: “1980 yılında Amerikanın dünya ticareti içerisinde payı yüzde 18,5 oldu. Çinin payı ise yüzde 1,5 oldu. Aradan 35 sene geçti Amerikanın payı yüzde 16ya düştü. Çin bu sürede Amerikayı geçerek yüzde 17 oranına ulaştı.
İnternetin bir çok alanda olduğu gibi alışveriş ortamında da girdiğini dile getiren Eczacıbaşı, dünyanın en büyük şirketlerinden olan Amazonun da artık bugün Türkiye piyasasına girmeye karar verdiğini, bununla birlikte satın alma alışkanlıklarının da değişeceğini kaydetti.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Eczacıbaşı, “Başkalarının ürettiği, onun aracı olarak sattığı ürünlerin sayısı ise 600 milyon ürün. Normal bir insanın hayatı boyunca dokunduğu ürünlerin sayısı 230 ile 260 bin arasında olduğu varsayılıyor. Bu ürünlerin hepsine ulaşılabilecek” dedi.
Söyleşinin sonunda Rektör Sabuncuoğlu tarafından, Eczacıbaşına, kendi adına dikilen fidanın, Fidan Bağış Sertifikası verildi.
Özellikle öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşiye yaklaşık 300 kişi katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık