Eyyübiyede Hizmet Binasıyla Meydan İnşaatı Sürüyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Osmanlı Mahallesinde yapımı devam eden meydan ve hizmet binası çalışmalarını yerinde inceledi.

Eyyübiyede Hizmet Binasıyla Meydan İnşaatı Sürüyor
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 13:18
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Osmanlı Mahallesinde yapımı devam eden meydan ve hizmet binası çalışmalarını yerinde inceledi.
Şehirdeki meydan talebini dikkate alarak çalışmalara başlayan Eyyübiye Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda düzenlenme yapılarak elde edilen alana, Şanlıurfanın en büyük meydanını yapıyor. Hizmet binası ve meydan olarak projelendirilen 35 bin metre karelik alanda çalışmalar devam ederken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Her türlü sosyal etkinliğin yapılabileceği büyüklükte olan meydanın etrafı Urfa taşıyla çevrilirken, alan aynı zamanda isme göre oluşturulacak konsepte uygun olarak da dizayn edilecek. Hem büyüklük hem de görsel anlamda Eyyübiye ve Şanlıurfalılara hizmet verecek olan meydanın kısa sürede hizmete sunulması bekleniyor.
Meydanın isminin Şanlıurfalılar tarafından belirlenmesini de isteyen Ekinci, “Meydana henüz isim koymadık. Her türlü teklife açığız. Kentin kimliğini yansıtacak, geçmişimizi hatırlatacak, gelecek nesillere dünlerimizi hatırlatacak bir isim hepimizin ortak hedefi. İsim için tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin fikrini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
35 bin metre karelik alanda hem hizmet binası hem de meydan çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Ekinci, Eyyübiyeye ilk meydanı kazandırıyoruz. Meydanda inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Osmanlı Mahallesinde bulunan Osmanlı Parkının üst kısmında daha önce hazırlanan alanda bu meydanı ilçemize kazandırıyoruz. Hemen yanında da hizmet binamızın inşaatı da inşallah kısa sürede bitecek. Dolayısıyla burada yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda hem hizmet binası hem meydan olacak. Yine alt kısımda yaklaşık 400 dönümlük yeşil alanla birlikte bu bölge yaşam merkezi haline gelmiş olacak. Tabii meydanlar şehirler için önemlidir, gerek değişik zamanlarda yapılacak etkinlikler gerekse de yine hem belediyecilik faaliyetleri hem de diğer kurumlarımızın etkinliklerinde kullanılması anlamında büyük bir ihtiyaçtır. Ama bunun dışında bu yüksek rakımlı alana Eyyübiyeliler akşamları gelerek serin bir ortamda oturma fırsatı elde edecekler. Umarım çok kısa süre içerisinde açılışını yaparız ve Kurban Bayramından hemen sonra ve havaların serinlemesiyle beraber burası halkımızın güzel ve kaliteli vakit geçirebileceği bir alan olmuş olur” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık