Estamda İlk Etap Tamamlandı

ESTAM (Eyüpsultan Tarihi Merkez Yönetimi) Projesi kapsamında Korutürk Caddesindeki altyapı, zemin kaplama ve aydınlatma işlemleri tamamlandı.

Estamda İlk Etap Tamamlandı
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 16:39
ESTAM (Eyüpsultan Tarihi Merkez Yönetimi) Projesi kapsamında Korutürk Caddesindeki altyapı, zemin kaplama ve aydınlatma işlemleri tamamlandı.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydının ödüllü projesi ESTAM kapsamında sürdürülen çalışmalarının ilk etabı olarak başlayan Fahri Korutürk Caddesinde altyapı, zemin kaplama ve aydınlatma işlemleri bitirildi. Caddede, İSKİ kanalizasyon ve yağmur suyu kanal çalışmaları gerçekleştirdi. Cadde üzerinde bulunan dükkanların kanallarla bağlantıları yapıldı.
Gerçekleşen çalışmalar sayesinde bu güne kadar şikayet konusu olan kötü koku ve su taşkınları gibi sorunlar giderilmiş oldu. BEDAŞ, Türk Telekom ve İGDAŞ ise alanda başlattığı çalışmalarla elektrik, telefon ve doğalgaz hatlarını yeniledi.
Cadde üzerine 7 bin metrekare doğal taş döşeme yapıldı. 35 adet aydınlatma direği yerleştirildi ve aydınlatma üniteleri direklere monte edildi.

Aslına uygun ihya ediliyor
Eyüpsultan, ilk etabı tamamlanan ESTAM ile hak ettiği güzelliğe kavuşuyor. Çalışmalar sayesinde tarihi merkezin güzelliği gün yüzüne çıkıyor. Daha konforlu, daha yaşanabilir bir hale geliyor. Tarihi eserler alanında uzman kişilerce restore ediliyor. 98 hektarlık alanı kapsayan tarihi merkez aslına uygun olarak ihya ediliyor, zamanın ihtiyaçlarına göre geliştiriliyor.
Eyüpsultanı tarihi dokusuna, kimliğine, ruhuna ve medeniyet mirasına uygun bir şekilde korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla başlatılan çalışmalar sonucu dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerin de memnuniyeti artmış olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık