Eskikarağaç Leylek Köyü Uluslararası Festivale Hazır

Eskikaraağaç Leylek Köyü, bu yıl 14.sü düzenlenecek olan geleneksel ‘Uluslararası Leylek Festivaline hazırlanıyor.

Eskikarağaç Leylek Köyü Uluslararası Festivale Hazır
  • 26 Haziran 2018, Salı 14:28
Eskikaraağaç Leylek Köyü, bu yıl 14.sü düzenlenecek olan geleneksel ‘Uluslararası Leylek Festivaline hazırlanıyor.
Bursanın parlayan yıldızı olan, yapılan doğaya farkındalık ve turizm atakları ile adından sıkça söz ettiren Eskikaraağaç Leylek Köyünde, bu yıl da coşkuyla geçmesi planlanan Uluslararası Leylek Festivali için hazırlıklarda sona gelindi. Festival öncesi Eskikaraağaç Leylek Köyünü ziyaret eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilk olarak Bursa - İzmir Yolu üzerine yapılan kaideyi inceledi. Başkan Özkan, Türkiyenin en işlek anayollarından biri olan yolun üzerinde yaptıkları bu kaidenin, Avrupada Türkiyeyi temsil eden tek köy olan Eskikaraağaça yakışır bir çalışma olacağını söyledi.
Anayol üzerinde sıkıntı olan leylek köyü girişini Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonucunda kısa sürede düzenlediklerini belirten Özkan, “Bu alanı işlevsel hale getirdik. Bölgenin yoğunluğundan Karacabeyin faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Başkan Özkanın bir diğer durağı da Eskikaraağaç Leylek Köyünün meydanında yapılan ve 15 Avrupa Leylek Köyleri Birliğine üye ülkelerin bilgilerinin yer aldığı ‘Avrupa Leylek Köyleri Duvarı oldu. Avrupada Türkiyeyi Eskikaraağaç Mahallesinin temsil ettiğini ifade eden Özkan, “Göreve geldiğimizde öncelik verdiğimiz konulardan biri de Karacabeyin Avrupadaki eli olan Avrupa Leylek Köyleri Birliğini resmiyete dökmek oldu ve atılan imzalarla birliğe resmen üye olduk. Her yıl gerçekleştirilen geleneksel Avrupa Leylek Köyleri Birliği toplantısına biz de belediye olarak bir heyet gönderiyor ve gelişmeleri yerinde takip ediyoruz. Böylece Avrupada doğa üzerine yapılan projeleri ve ekoturizmde uygulanan modelleri yakından bizzat takip ediyoruz” diye konuştu.
Eskikaraağaç Mahallesinde yaptıkları Avrupa Leylek Köyleri Duvarının birlik içerisinde bir ilk olduğunun altını çizen Özkan, uygulamanın ilk kez Eskikaraağaç Köyünde hayata geçtiğine dikkat çekti. Özkan, bu yıl İsviçrede yapılan birlik toplantısında dile getirdikleri bu projenin ve bunun yanında yine hayata geçirilen ‘Sulak meraların doğal yollarla geri kazandırılması projesinin yoğun ilgi gördüğünü dile getirerek, “Projelerimiz diğer ülke temsilcilerinin takdirini topladı. Her yıl çehresini değiştirdiğimiz Eskikaraağaç Leylek Köyü, sadece ülkemizin değil Avrupanın da parlayan bir doğa dostu olarak varlığını sürdürüyor” dedi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Eskikaraağaç Leylek Festivali bu yıl 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde Uluabat Gölü kıyısında bulunan Eskikaraağaç Leylek Köyünde yapılacak. Festivalde konserlerden çocuklar için aktivitelere, köylü pazarından tekne turlarına, halk oyunları gösterilerinden çeşitli sürpriz aktivitelere kadar birçok etkinlik yer alacak.
Etkinliğin en can alıcı konseri ise 30 Haziran Cumartesi akşamı Eda - Metin Özülkü konseri ile yaşanacak. Geleneksel Fener Alayının ardından başlayacak olan konser tüm misafirlere ücretsiz olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık