Erzurum, Kurtuluşunun 100. Yılında Başkente Geliyor

Erzurum, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında; tarihi eserlerini, kış turizmini, sağlık turizmi sosyal ve kültürel faaliyetlerini Başkentlilere anlatmak için gün sayıyor.

Erzurum, Kurtuluşunun 100. Yılında Başkente Geliyor
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 13:57
Erzurum, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında; tarihi eserlerini, kış turizmini, sağlık turizmi sosyal ve kültürel faaliyetlerini Başkentlilere anlatmak için gün sayıyor.
Bu yıl Ankarada 6.sı düzenlenecek (11-14 Ekim) Erzurum Tanıtım Günleri; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Dernekler Federasyonunun yüklenici organizasyonun da, ESAV Vakfı, Ankara ERVAKın destekleriyle yapılacak. 11 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında, Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleşecek etkinlikte; AKMnin müze bölümü, Erzurumun meşhur Rüstem Paşa Çarşısı Bedesteni (Taşhan) haline dönüştürülecek.
Özellikle dünyada eşine ender rastlanan, stres giderici bir cevher olan Oltu taşı, opal taşı gibi değerli taşlardan yapılan takıların bulunduğu meşhur çarşı, AKMde sanatkârların ve zanaatkârların uygulamalarına ev sahipliği yapacak.
Ankarada 500 bine yakın nüfusu ile Erzurumun kadim kökleri, Cumhuriyetin kuruluş zemini, sosyokültürel ve tarihi konumu, etkinlik süresince tüm siyasilerin ve bürokrasinin akınına uğrayacak. Başta eski Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ olmak üzere Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve tüm kurum ile kuruluşlar, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, Ankaradaki sivil toplum kuruluşları etkinlik için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Taşhan canlandırılacak
Erzurumun meşhur Tahanının zanaatkârları, günümüzde ünü Türkiye sınırlarını aşmış ve ileride antika özelliğini kazanacak nadide Oltu taşını, Ankarada işleyecek.
Erzurum lezzetleri Ankarada
Zengin mutfak kültüründe; Erzurumun simgelerinden biri olan, kırmızı et dönerin odun ateşinde koyun eti ve özel karışımla hazırlanıp yatay olarak ateşte pişirildiği “Cağ Kebabı” ve ‘ kadayıf dolması ile misafirlerine lezzet şöleni yaşatacak.
Ulusal kabul gören sanatçıları, yerelde çok sevilen ve tanınan sanatçı, halk aşıkları, Erzurum Bar ekibi, seyirlik oyunları AKM de tüm Ankaralılara ve Erzurumlulara dört gün boyunca Erzurum un kadim kültürünü yaşatacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık