Erzincanda Ölümlü Kaza Azalırken Yaralanmalı Kazalar Arttı

Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy gazetecilerle bir araya gelerek, Erzincanda 2017 yılı ilk 8 aylık trafik kazası istatistiklerini açıkladı.

Erzincanda Ölümlü Kaza Azalırken Yaralanmalı Kazalar Arttı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 13:28
Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy gazetecilerle bir araya gelerek, Erzincanda 2017 yılı ilk 8 aylık trafik kazası istatistiklerini açıkladı.
Erzincan trafik kazası istatistiklerine göre, Erzincanda ölümlü kaza oranlarında %30 azalma olurken, yaralanmalı kaza oranlarında %22 artış oldu. Bu artışın sürücülerin dikkatsizliğinden meydana geldiği belirlendi.
Erzincan 2017 yılı ilk 8 aylık zaman diliminde toplamda 464 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana geldi. Bu kazalardan 10u ölümle, 454ü yaralanmayla sonuçlandı. 2018 yılının aynı döneminde ise toplamda 563 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmiş, bu kazalardan 7si ölümlü, 556sı yaralanma ile sonuçlanmıştı. 2018 yılında bir önceki yıla göre ölümlü kaza oranlarında %30 azalma olurken, yaralanmalı kaza oranlarında %22 artış oldu.
PTS kayıtlarına göre 2017 yılının ilk 8 ayı sonunda Erzincandan geçiş yapan araç sayısı 4.800.000 adet iken, 2018 yılının aynı döneminde % 127 artarak 10.880.000 adet olduğu gözlemlendi.
2017 yılının 8. ayı sonunda Erzincana tescilli araç sayısı 57.140 iken, 2018 yılı 8. ayı sonunda % 4 artarak 59.543 oldu.
Kazaların meydana geliş sebepleri genel olarak incelendiğinde, hız ihlallerinin, kavşaklarda geçiş önceliğine uymamanın ve araç kullanma sürelerine uymamanın en başta gelen kaza sebepleri olduğu anlaşılıyor.
Yapılan araştırmalardan Emniyet kemeri kullanmanın, kazalar sonunda meydana gelen ölüm ve ağır yaralanmaları %30 ile % 70 arasında azalttığı anlaşılıyor. Ülkemiz genelinde emniyet kemeri takma oranı şehirlerarası yollarda %61.5, şehir içi yollarda % 42.4 olup, meydana gelen kazalar sonucunda ölüm ve yaralanma oranlarının yüksek olmasında emniyet kemeri ve kask takmamanın önemli bir etken olduğu anlaşılıyor.
Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, trafik kazalarını azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda trafikle ilgili yetki ve sorumluluğu olan tüm kurum temsilcilerinin katılımı ile ‘Trafik Kazalarını Önleme Planı hazırlanarak yürürlüğe konulduğunu, bu plan doğrultusunda hız ve emniyet kemeri ihlalleri başta olmak üzere tüm trafik kural ihlallerine yönelik yoğun denetimler yapılarak, tespit edilen ihlallere gerekli cezai işlemler istisnasız olarak tatbik edileceğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık