Erzincan Belediyesinden Vatandaşlara Aşure İkramı

Erzincan Belediyesinin geleneksel olarak devam ettirdiği aşure etkinliği bu yıl Muharrem Ayı sebebiyle Erzincan Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Etkinlikte yaklaşık 5 Bin kişiye aşure dağıtıldı.

Erzincan Belediyesinden Vatandaşlara Aşure İkramı
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 9:05
Erzincan Belediyesinin geleneksel olarak devam ettirdiği aşure etkinliği bu yıl Muharrem Ayı sebebiyle Erzincan Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Etkinlikte yaklaşık 5 Bin kişiye aşure dağıtıldı.
Erzincan Belediyesi, Muharrem ayı sebebiyle Cumhuriyet Meydanında aşure dağıtım etkinliği gerçekleştirdi. Programa; Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı kamu kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programa katılımlardan dolayı tüm katılımcılara teşekkür eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; ”Erzincanda ve tüm Türkiyede özlenen tablo bu. Paylaşılamayacak hiçbir şeyimiz yoktur. Gök kubbe altında Allah güneşi nasıl hiç ayrım yapmadan tüm insanların üzerine doğduruyorsa, nasıl ki Rahmetini, Bereketini, yağmurunu ayırt etmeden bütün insanlığın üzerine yağdırıyorsa, biz neyiz ki insanlar da ayrım yapalım, insanlarda inanç ayrımı, mezhep ayrımı yapalım. Biz Erzincanız, buradan tüm dünyaya bu mübarek Muharrem ayının 15. Gününde sesleniyoruz. Biz Erzincanız diyerek sözlerini sürdüren Başkan Başsoy, asırlardır bu topraklarda Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir olduk, aşure olduk ve bu şehire tat verdik, renk verdik, can verdik, bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Muharrem ayı çok önemli aylarımızdan bir tanesi, çok büyük olayların yaşandığı aylardan biri, Hüseyin Efendimizin şehit edildiği ay. Bu ay bir taraftan Matem ayı fakat bir taraftan da Adem A.S affının kabul edildiği aydır. Bu ayı başından sonuna kadar Alevi kardeşlerimizle birlikte idrak ettik. Ramazanda bizim, 12 İmamlarda bizim, Kerbela da bizim. Biz hepsini Erzincanda can olarak birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayını nasıl hep birlikte idrak ettiysek muharrem ayını da birlik beraberlik kardeşlik içerisinde idrak ediyoruz. Bizler hep birlikte bir olduk Erzincana tat verdik” ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık