Ergene Halk Oyunları Topluluğu, Ülkeyi Makedonyada Temsil Etti

Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, Makedonya Radoviş ilçesinde düzenlenen Yörük Festivali etkinliklerine katıldı.

Ergene Halk Oyunları Topluluğu, Ülkeyi Makedonyada Temsil Etti
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 11:57
Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, Makedonya Radoviş ilçesinde düzenlenen Yörük Festivali etkinliklerine katıldı.
Festival etkinlikleri kapsamında yurda ait halk oyunları gösterilerini sunan Ergene ekibi festivalde yer alan davetlilerin büyük beğenisini kazandı.
Ergene Belediyesinin Halk Oyunları topluluğu gerek yurt içi gerekse yurt dışında düzenlenen çeşitli etkinlik ve festivallerde ülkeyi ve Ergeneyi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Ergene Belediyesinin ilk kardeş şehri olan Makedonyanın Radoviş şehrinde bu sene 12.si düzenlenen Yörük Festivalinde de yer alan Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu festival etkinlikleri kapsamında ülkeye ait halk oyunları gösterilerini sundu.
Makedonyanın doğusunda farklı şehirlerde yaşayan Yörük Türkleri, yılın belli zamanlarındaki etkinlikler vasıtasıyla bir araya geliyor. Yörük Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Radoviş kenti, geleneksel Yörük şenliklerine bu sene bir kez daha ev sahipliği yaptı.
Kardeş şehir Radovişte festival kapsamında halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, yine farklı ülkelerden gelen ekipler tarafından tiyatro gösterimi ve yağlı güreş müsabakaları da yapıldı. Bu seneki etkinlik yarışmalarına ayrıca tenis ve futbol müsabakaları da eklendi. Makedonyanın Radoviş şehrinden Ergene ilçesine göç etmiş vatandaşların da ilgi gösterdiği festivale, geçen yıl Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve belediye meclis üyeleri de katılım yaparak, Ergenenin kardeş şehrinde yaşanan festival coşkusuna tanıklık etmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık