Erenlerde Aşure Dağıttıldı

Erenler Belediyesi muharrem ayının bereketini Aşure ikramında bulunarak vatandaşlar ile paylaştı.

Erenlerde Aşure Dağıttıldı
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 17:11
Erenler Belediyesi muharrem ayının bereketini Aşure ikramında bulunarak vatandaşlar ile paylaştı.
Erenler Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da muharrem ayı sebebi ile Yunus Emre Diriliş Meydanında vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 5 bin kişilik olarak hazırlanan geleneksel Aşure ikramına Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı, İlçe Müftüsü Harun Bayraktutar, AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ beraberinde Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman, Şube Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri, ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Belediyenin geleneksel hale getirdiği aşure dağıtım töreninde Başkan Öztürk, kazanın başına geçerek elleriyle aşure dağıttı. Muharrem ayının paylaşmanın, bolluk, bereketin ve şükretmenin hatırlatıcısı olduğunu belirten Başkan Öztürk “Geleneklerimizin güzelliklerinde yeniden buluştuğumuz için şükredelim” dedi.
Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Öztürk, “Bilindiği üzere hicri yılbaşının ardından Muharrem ayının 10. günü aşure günü. Biz de artık ilçemizde geleneksel hale gelen bu etkinliğimiz ile halkımıza aşure ikramı yapıyoruz. Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde, aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği tadıyoruz. Nuh Peygamberin büyük tufandan kurtulduktan sonra elde kalan yiyeceklerle yapıldığına inanılan Aşure, halk arasında paylaşmanın simgesi olmuştur biz de Aşure ikramı ile bir geleneği yaşatarak Muharrem ayının bereketini vatandaşlarımız ile paylaştık” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık