Ercişte 19 Ekim Muhtarlar Günü

Vanın Erciş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir tören düzenlendi.

Ercişte 19 Ekim Muhtarlar Günü
  • 19 Ekim 2018, Cuma 16:25
Vanın Erciş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir tören düzenlendi.
Erciş Kaymakamlığı önünde yapılan törene, protokol üyeleri ile muhtarlar katıldı. İlçenin en genç muhtarı Veli Doğu tarafından Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erciş Latifiye Mahalle Muhtarı Veli Doğu yaptı. 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini belirten Doğu, Bugünü bizlere özel kılıp, bizleri onure eden Cumhurbaşkanımıza, devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyoruz. Muhtarlık müessesesi, ülkemizdeki yerel demokrasinin en köklü kurumu olarak 1829 yılından bugüne faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçmişten bugüne biz muhtarlar olarak, bir yandan köy ve mahalle sakinlerimizin devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde bazen uygulayıcı, bazen de aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz” dedi.
AK Parti iktidarının muhtarlık makamına hak ettiği değeri verdiğini ifade eden Doğu, “Bu dönemde muhtarlarımızın ekonomik durumu düzeltilmiş, Muhtarlar Günü ilan edilmiştir. Bu vesileyle görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen başta Latifiye Mahallesi Muhtarı babam Mehmet Şefik Doğu olmak üzere, bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kıymetli muhtarlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık