Engelli Gençten Duygulandıran Askerlik Mesajı

Gaziantepte yaşayan bedensel engelli Hasan Mert Dalkılınç, hem yüreğinde taşıdığı vatan aşkı hem de engeline rağmen hayata olan tutkusuyla duygulandırıyor.

Engelli Gençten Duygulandıran Askerlik Mesajı
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 10:48
Gaziantepte yaşayan bedensel engelli Hasan Mert Dalkılınç, hem yüreğinde taşıdığı vatan aşkı hem de engeline rağmen hayata olan tutkusuyla duygulandırıyor.
Azmi ve başarıları ile engeline meydan okuyan Hasan Mert Dalkılınç, yalnızca engelli vatandaşlara değil, engeli olmayan vatandaşlara bile ilham kaynağı oluyor. Dalkılınç, engeline rağmen sporculuk da yapıyor.
Vicdani retçilere ders verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan Dalkılınç, sosyal medya hesabından askerlik ile ilgili bir paylaşım yaptı. Yayınladığı ifadelerle herkesi duygulandıran Dalkılınç, “Keşke asker olsaydım” diyerek, HDPnin vicdani retçilerine ve bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitimi beğenmeyenlere ders verdi.
Engelli de olsam vatan için can vermeye hazırdım
Hasan Mert Dalkılınçın sosyal medya hesabından paylaştığı duygulandıran mesajı ,Ben en çok askere gitmeyi istedim. 2009da muayene için gittiğimde havacı asker olarak Elazığda askerlik yapacağımı öğrendim. Ama komutanların önüne çıktığımda engelimden dolayı askerlik yapamayacağımı öğrendiğimde üzüldüm. Üstelik komutan havada, karada askerlik yapamazsın deyince en çok o koydu. Ama ben engelli de olsam vatan için can vermeye seve seve hazırdım
Profesyonel yüzücülük yapıyor
Vicdani retçilere bu sözlerle ders veren kocaman yürekli Dalkılınç, profesyonel yüzücü olarak da biliniyor. Dalkılınç, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda ve Gaziantep Kapalı Yüzme Havuzu Sprint Gençlik ve Spor Kulübünde profesyonel yüzücülük yapıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık