Emmoğlu Değil Bacımoğlu

Gaziantepte yaklaşık 45 yıldır taksicilik yapan İsmail Keyiflinin herkese hitap ederken kullandığı ilginç kelime lakabı oldu. En yakın arkadaşlarının bile isim ve soyadını bilmediği taksici, Bacımoğlu adıyla tanınıyor.

Emmoğlu Değil Bacımoğlu
  • 26 Haziran 2018, Salı 15:39
Gaziantepte yaklaşık 45 yıldır taksicilik yapan İsmail Keyiflinin herkese hitap ederken kullandığı ilginç kelime lakabı oldu. En yakın arkadaşlarının bile isim ve soyadını bilmediği taksici, Bacımoğlu adıyla tanınıyor.
Gaziantepin İslahiye ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Keyifli, 22 yaşında ailesini geçindirebilmek amacıyla Murat 124 otomobil ile taksicilik yapmaya başladı. Taksicilik yapmaya başladığı 1976 yılından itibaren yaklaşık 40 araç değiştiren İsmail Keyifli, taksicilik yapmaya devam etti. Başta yakın arkadaş çevresi için telaffuz ettiği Bacımoğlu sözü diline dolanan Mehmet Keyifli, emmeoğlu, dayıoğlu gibi kelimeler yerine herkese Bacımoğlu diyerek hitap etti. Bölgede sık kullanılan bir ismi olması nedeniyle Keyifli, bir süre sonra Bacımoğlu Mehmet olarak tanınmaya başladı.
Zamanla ismi ya da soyadı hiç telaffuz edilmeyen Keyifli, tüm arkadaş çevresi tarafından da sadece Bacımoğlu diye bilinmeye başladı.

Arkadaşları bile ismini hatırlamıyor
Keyifli, ilk kez duyanlar için telaffuzun biraz garip geldiğini ama insanların zamanla alıştığını kaydetti. En yakın arkadaşlarının bile ismini hatırlayamadığını anlatan Keyifli, Ben herkese Bacımoğlu diye hitap ettiğimden ismim de Bacımoğlu olarak kaldı. Kimse benim ismimi bilmez, ama lakabımı herke bilir. Bacımoğlu geldi Bacımoğlu gitti derler. İslahiyenin yüzde 90ı lakabımla beni tanır ve bilir dedi.
Keyifli, telefonun zil sesinin bile bacımoğlu cevap ver şeklinde olduğunu da kaydetti.
İsmi nedeniyle şaşıran ve muhabbet eden bazı müşterilerine insanlara şiir de okuduğunu belirten Mehmet Keyifli, Benim ozan ve şair yönüm var babamın dayısı aşıkmış ondan esinlendim ben de müşterilerime kendi sesimde yazığım şiirleri ve türküleri söylerim. Sırf bunun için özel talepte bulunan ve bu nedenle beni tercih eden özel müşterilerim var. Şiir yazmaya da, zamanında eşinin beslediği tavukların telef olmasına dayanamayıp, üzülmesi üzerine yazdığı şiir ile başladım. Eve gittiğimde eşim ağlıyordu. Heden ağladığını sorunca, tavukların öldüğünü söyleyerek, yine ağlamaya devam etmişti. Ben de dayanamadım, üzülmesin diye çocuklardan kalem kağıt isteyip, şiir yazdım. Bundan sonra da ardı geldi diye konuştu.
Keyifli, İslahiye için ve son seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan için de türkü yazdığını belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık