‘Elmanın Başkenti Eğirdirde 300 Bin Ton Üzeri Rekolte Beklentisi

Türkiyedeki elma üretiminin yüzde 25ini karşılayan Ispartada, ‘Elmanın Başkenti olarak anılan Eğirdirde hasada başlandı.

‘Elmanın Başkenti Eğirdirde 300 Bin Ton Üzeri Rekolte Beklentisi
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 14:53
Türkiyedeki elma üretiminin yüzde 25ini karşılayan Ispartada, ‘Elmanın Başkenti olarak anılan Eğirdirde hasada başlandı.
Elma hasadına başlanılmasıyla birlikte elma bahçeleri ve soğuk hava depolarında yoğun bir hareketlilik yaşandı.
Eğirdir bölgesinde elma kalitesinin yüksek olması, elma üreticilerinin yüzünü güldürürken, elma fiyatlarının halen bahçelerde 1 lira 60 kuruş ila 1 lira 90 kuruş arasında değiştiği açıklandı.
Eğirdirde yaklaşık 55 bin dekarlık arazide yapılan elma üretiminde, bu yıl 300 bin tonun üzerinde rekolte beklenmekte olduğunu belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Turgut, halihazırda 25 adet özel soğukhava deposu, 10 adet de Kalkınma Kooperatiflerine ait olmak üzere, Eğirdir ve köylerinde toplam 35 adet soğuk hava deposunun bulunduğunu anlattı.
İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirine konuşan Turgut, soğuk hava depolarının halihazırda tam kapasite ile doluluk oranına ulaştığını ve yetiştirilen elmalarda herhangi bir kalite, hastalık ve zararlı sorununun olmadığını belirtti.
Eğirdirdeki elma hasadına, dönem olarak çeşitlere göre değişmekle beraber, 15 Eylülde Scarlet Spur çeşidiyle başlandığını ve yaklaşık Kasım ayının ortalarında Pink Lady çeşidiyle sonlandığını sözlerine ekleyen Turgut, hasat döneminin tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık