Elazığ Tso Başkanı Arslan;bu Oyunu Biz Bozacağız

Elazığda son ekonomik gelişmeler ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar üzerinde bir eylem planı oluşturulması ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Tso Başkanı Arslan;bu Oyunu Biz Bozacağız
  • 14 Ağustos 2018, Salı 9:53
Elazığda son ekonomik gelişmeler ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar üzerinde bir eylem planı oluşturulması ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle son ekonomik gelişmeler ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar üzerinde bir eylem planı oluşturulması ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.Toplantıda konuşan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, kurdaki yükselmenin Türkiyeye bazı yaptırımlar uygulanmak üzere alınmış bir dizi operasyon olduğunu söyledi.
2014 yılındaki 17-25 Aralık olayları akabinde 15 Temmuz 2016daki hain darbe kalkışması ve 24 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye üzerinde bazı operasyonlar yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Arslan, Şimdi de bazı ekonomik yaptırımlar uygulanmaktadır. Türkiyeyi özellikle dış siyasette etkisizleştirmek, Türkiyenin çıkarlarını koruması adına yaptığı bazı faaliyetleri engelleme adına bazı yaptırımlarla karşı karşıyayız. Şuan içinde bulunduğumuz ekonomik durum özellikle döviz üzerinden bizlere bu baskı sağlanıyor. Dövizin şuan ki mevcut rakamları kesinlikle Türkiyenin hak ettiği, ekonomik oranlarının, borçluluk oranlarının, faiz enflasyon dengenin çok çok üstündedir. Hiçbir şekilde Türkiyenin hak ettiği bir noktada değildedi.
Türkiyenin kendi dengelerinde ekonomik şartlarına bakıldığında bahsettiği konular üzerinde tüm ekonomistlerin hemfikir olduğuna da dikkat çeken Arslan, Deniyor ki Türkiyenin döviz rakamlarının olabileceği seviye 3,5 TLdir. Bunun üzerindeki tüm rakamlar ekonomi ve dövizin fiyatlanması marifetiyle Türkiyenin üzerinde oluşturulmak istenen baskıdan başka bir şey değildir“ ifadelerini kullandı.
Ekonominin içinde olan ve üretim yapan insanlar olarak bu oyunun bozacaklarının üzerinde duran Arslan, “Biz reel ekonominin içinde ekonomiye yön veren üreten ticaret yapan insanlar olarak aynı zamanda Elazığın en büyük ekonomik sivil toplum örgütü olarak söyleyecek sözlerimiz var. Almamız gereken tedbirlerimiz ve bazı duruşlarımız var. Kesinlikle ticari faaliyetlerinin durdurulmasını herhangi bir şekilde herhangi bir ürün için fiyat verilmemesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bunu yapan firmalar art niyetlidir. Bu oyunu, ekonominin içinde olan, yıllardır ticaret yapan, üretim yapan insanlar olarak ve STK yöneticileri olarak biz bozacağız“diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık