Ekinözü Belediyesinde Yolsuzluk İddiası

Kahramanmaraşın Ekinözü Belediyesinde yolsuzluk iddiaları üzerine Danıştay, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ile 6 kişi hakkında yargı yolunu açtı.

Ekinözü Belediyesinde Yolsuzluk İddiası
  • 28 Eylül 2018, Cuma 22:32
Kahramanmaraşın Ekinözü Belediyesinde yolsuzluk iddiaları üzerine Danıştay, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ile 6 kişi hakkında yargı yolunu açtı.
AK Partili Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve 6 kişi hakkında yolsuzluk iddialarıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bakanlık müfettişlerine kamuoyunu zarara uğrattığı yönünde ön inceleme raporu hazırlamış ancak İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmemişti.
Ekinözü Belediyesinde çıkan yolsuzluk iddialarına ilişkin araştırma yapan Gazeteci Mustafa Karaaslan, Ekinözü ilçesinde bulunan bir vatandaş tarafından konunun Danıştaya bildirildiği ve Danıştayın soruşturma izni çıkardığını söyledi. Karaaslan, “25 Şubat 2018 tarihinde CHPli Özgür Özelin açıklamış olduğu bir konu vardı. Ekinözü Belediyesindeki yolsuzluk konusu ile ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma vermedi. Biz de yerel medya haberi olarak bu konu üzerinde durduk. Hemen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen karşı açıklama yaptı ve bizim yayın organımızı suçlayarak mahkemeye vereceğini söyledi. Başkan Çeleğen, Ekinözü Belediyesinde 1 liranın dahi heba olmadığını da iddia etmişti. Konuyla ilgili olarak Ekinözü ilçesinde bir vatandaş tarafından yapılan itiraz sonucu Danıştaydan bir karar çıktı. Danıştaydan Ekinözü Belediyesi ve birkaç kişi hakkında soruşturma izni çıktı” dedi.
Danıştayın soruşturma izninin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, “Kamuoyuna duyurulur benim alnım açık, yüzüm AK. Müptezelin biri, birçok mesnetsiz iftiralar atarak şikayet etti. Bu yargılama kararı, orta içmeye yaptığımız parkın, kafenin bir kısmı kendi akrabalarımızın yeri olan, müşterek yere sehven yapılan kafenin işçiliğini bile belediyemizde çalışan işçilerimiz yapmıştır. Şahsa bile menfaat söz konusu bile değildir. Kaldı ki bizim yaptığımız parkın çevresini akrabalarımız bedelsiz olarak vermişlerdir. Danıştay da o maddeyi, yapılan kafeyi vatandaşın yerine isabet ettiği için bize kamu zararı çıkardılar. Danıştay bu maddeyi usulsüz olduğu için bozmuştur. Bu böyle bir yargılamadır. Allaha şükür boğazımızdan geçen bir şey yok. 4 buçuk yıldır boğazımızdan haram lokma geçmedi. Alnımız açık verilemeyecek hiç hesabımız yoktur. Ben imam hatip lisesi mezunuyum” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık