Eğitim Bir-Senden Danıştayın “Öğrenci Andı” Kararına Tepki

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkan Cabir Durak, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Senden Danıştayın “Öğrenci Andı” Kararına Tepki
  • 19 Ekim 2018, Cuma 13:38
Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkan Cabir Durak, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösterdi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cabir Durak, 2013 yılında toplumun büyük çoğunluğunun beklentileri üzerine hukuk devleti olmanın ve demokratikleşmenin bir gereği olarak andımızın kaldırıldığını ve sivilleşme adına önemli bir kazanım elde edildiğini söyledi. Cabir Durak, “Ancak Danıştay 8. Dairesi, idarenin takdir hakkını hiçe sayarak, hukuki denetimin dışına çıkıp hiçbir pedagojik ve bilimsel verilere dayanma ihtiyacı duymadan ilköğretim okullarında ‘Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiştir. Pedagojik veya hukuki hiçbir dayanak göremediğimiz gerekçeli kararda, ülke gerçekliği ve toplumsal mutabakat bir yana, uluslararası hukuk ve anayasa dahi görmezden gelinmiştir. Danıştay, vermiş olduğu kararda; temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, darbe dönemi anayasalarıyla şekillenen eski Türkiyenin ezberlerini gerekçe olarak sunmuş, hukukun evrensel ilkelerini göz ardı ederek toplumsal birliğe ağır bir darbe vurmuştur. Dayatmacı, ayrımcı, dışlayıcı, Türkiyenin taraf olduğu başta Çocuk Hakları Sözleşmesi olmak üzere birçok uluslararası sözleşmeye ve doğal hukuka aykırı, eski Türkiyenin en önemli vasfı olan toplum mühendisliğinin tezahürü, farklılıkları yok sayan, hatta zor kullanarak değiştiren, tektipleştirme politikasının esas alındığı, militarist toplum kurma özleminin ürünü olan andımızın tekrar hortlatılması sonucunu doğuracak bu kararı kabul etmediğimizi dile getiriyor, itiraz merciinin adaleti ve hukuku tesis edeceğine olan inancımızı koruyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık