Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kalkan: 17 Kasımda Sandıktan Daha Güçlü Çıkacağız

Kayseri Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubesi tarafından 17 Kasımda yapılacak olan 6. Olağan Genel Kurulu öncesi Delege ve İlçe Temsilcileri tanıtım toplantısı düzenlendi.

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kalkan: 17 Kasımda Sandıktan Daha Güçlü Çıkacağız
  • 02 Ekim 2018, Salı 17:23
Kayseri Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubesi tarafından 17 Kasımda yapılacak olan 6. Olağan Genel Kurulu öncesi Delege ve İlçe Temsilcileri tanıtım toplantısı düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda, göreve gelindiği tarihten itibaren sendikanın yaptığı faaliyetleri anlatan kısa film gösterisi katılımcılara sunuldu. Daha sonra toplantıda konuşan Şube Başkanı Aydın Kalkan, sandıktan daha güçlü çıkacaklarını ifade ederek yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Kalkan; Bu salondaki tablo inşallah Cumartesi, Pazar günü yapacağımız delege seçiminin herhalde cevabı olacaktır. 17 Kasımda 6. Olağan Genel Kurulumuzu yapacağız. 6 ve 7 Ekimde de delege seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Kayseride 14 yıl önce 6 bin 296 üyeye sahiptik. 2006da yetkiyi aldık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla Yahyalının Ulupınarına, Sarızın Damızlığına kadar gitmediğimiz öğretmen odası yok. Konuşmadığımız, sorunlarını dinlemediğimiz öğretmenler odası yok. Biz bu işi biliyor, bu işe dava olarak bakıyoruz. Yetki, sendikacılıkta çok önemli. Yetkiyi almadığınız zaman masada sizin esameniz okunmuyor. Eğitim - Bir - Sen Kayseride 2006da yetkiyi aldı. Kayseri, yetkiyi alan ilk iller arasında. Türkiye genelinde ise 2011de yetkiyi aldık. Biz yetkiyi aldıktan sonra başörtüsü serbest hale geldi, Kıranı Kerim, Temel Dini Bilgiler dersi seçmeli ders haline geldi. Onun için sendikacılıkta üye olmazsa olmaz. Biliyorsunuz şuanda yüzde 75 üye, yüzde 25 hiçbir sendikaya üye olmayan arkadaşımız var. Önümüzdeki dönemde inşallah onlara ulaşacağız, onları da üye yapmaya gayret edeceğiz. Kayseride sabahlara kadar çalışma yaptık. Okul müdürlerimizle, eğitim liderlerimizle istişareler yaptık. Kayseride eğitimde neler yapabilirizi konuşuyoruz. Eğitim Kültür Gençlik Merkezimiz Türkiyede bir ilk diye konuştu.
Konuşmanın ardından delege ve ilçe temsilcileri tanıtıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık