Efeler Belediyesinin Kültür Gezilerine Başvurular Devam Ediyor

Efeler Belediyesi milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor. Efeler Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen Kültür Gezilerine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor.

Efeler Belediyesinin Kültür Gezilerine Başvurular Devam Ediyor
  • 21 Eylül 2018, Cuma 11:40
Efeler Belediyesi milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor. Efeler Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen Kültür Gezilerine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor.
Efeler Belediyesinin düzenlediği konaklamalı kültür gezilerinin ilki Bursa ve Çanakkaleye başladı. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören kültür turlarıyla Efeler Belediyesi, bu yıl 40 yaş üstü 9 bin vatandaşı ücretsiz olarak ağırlayacak. Efeler Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz olarak düzenlenen gezilerde tarihi ve kültürel değerler tanıtılıyor.
25 Eylül Salı gününe kadar geziye katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını yapmaya devam ederken, ilk gezi turuna katılanlar verilen hizmetten memnun olarak geri döndüler. Ziyaretçiler rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliğini, Truva Atını, Tarihe Saygı Anıtını, Seddülbahiri gezme imkanı buluyorlar. Gezilerde ziyaretçiler, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti Bursa da ise; Osman ve Orhan Gazinin Türbelerini, Emir Sultan Külliyesi, Bursa Ulu Camiini rehber eşliğinde gezerek hoşça vakit geçiriyorlar.

Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Kültür gezilerimizi düzenlemeye başladığımızda fark ettik ki bu konuda hemşehrilerimizin ilgisi çok yoğun. Hemşehrilerimizin böyle kültürel faaliyetlere ilgili olması bizleri daha da fazla faaliyet yapmaya yönlendiriyor. Bu bağlamda, ülkemizin zengin tarihinin izlerini günümüze taşıyan şehirlerimize geziler düzenliyoruz. Ülkemizin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerine düzenlediğimiz gezilerle, seyahat imkanı olmayan hemşerilerimize, atalarımızın tarih yazdığı mekanları, medeniyetimizin kültür merkezlerini görme imkanını sağlıyoruz. Vatandaşlarımıza milli ve manevi değerlerimizi tanıtmak, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak devam edecektir” şeklinde ifade etti.

Konaklamalı Bursa- Çanakkale Kültür Gezi başvurularının 25 Eylül Salı gününe kadar devam edeceğini hatırlatan Başkan Özakcan, Geziye katılmak isteyen 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımız kimlik fotokopileri ile birlikte Adnan Menderes Mahallemizde bulunan Adnan Menderes Yaşam Merkezine hafta içi her gün saat: 09.00-15.00 arası başvuruda bulunabilirler. Gezilerimiz hakkında telefonla bilgi almak isteyen vatandaşlarımız da 211 09 99 telefondan merkezimize ulaşabilirler. Tüm hemşehrilerimizi gezilerimize bekliyoruz ” dedi.
Gezilerden büyük bir beğeni ile dönen vatandaşlar, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcana teşekkür etti. Vatandaşlar Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcanın yaptığı böylesine güzel ve anlamlı programların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Atalarımızın destan yazdığı ve birçok şehit verdiğimiz Çanakkaleyi görecek olmak bizleri heyecanlandırdı. Şehitliğe giderek şehitlerimize dua etme fırsatı bulduk. Allah Başkanımızdan razı olsun” görüşünü dile getirdiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık