Edremitte 96. Yıl Coşkuyla Kutlandı

Balıkesirin Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Körfez Sportif Havacılık Kulübü üyesi Pilot Mustafa Gürerde resmi geçit törenine uçağı ile havadan katılarak etkinliklere renk kattı.

Edremitte 96. Yıl Coşkuyla Kutlandı
  • 09 Eylül 2018, Pazar 13:19
Balıkesirin Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Körfez Sportif Havacılık Kulübü üyesi Pilot Mustafa Gürerde resmi geçit törenine uçağı ile havadan katılarak etkinliklere renk kattı.
Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yerlerden olan Balıkesirin Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenler ile kutlandı. Kutlama töreni, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı makamları çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. Kaymakam Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç, Belediye Başkanı Kamil Saka ve diğer protokol mensupları, askeri erkan, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlamalarda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Protokolün halkın bayramını kutlamasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit 797 gün işgal altında kaldıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan milli mücadelede Kaymakam Şehit Hamdibey ve vatanseverlerin mücadelesi sonucu 9 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtularak özgürlüğüne kavuşmuştur.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman ordumuzun, 96 yıl önce bugün vatan topraklarından düşmanı tamamen temizleyerek elde ettiği zaferle ulusumuzun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuş, Anadolu coğrafyasında laik, demokratik ve çağdaş bir Cumhuriyetin kurulmasını sağlayacak olan süreci başlatmıştır.
9 Eylül tarihimizde sadece Edremitimiz ile İzmirin kurtuluşu değil, vatan topraklarının düşmandan tamamen kurtulduğu gündür. Atalarımızın, hiçbir etnik ya da dinsel ayrım olmadan, tek vücut halinde gözlerini bile kırpmadan ölüme koştukları destansı bir savaşın ardından kurulan cumhuriyetimizi, çağdaş ve laik bir hukuk düzeni içinde sonsuza dek yaşatmak hepimizin birinci görevi olmak zorundadır. Ulusal bağımsızlığımızı sonsuza dek yaşatmanın şartı, çağdaşlık yolunda Atatürk Devrimlerinin ışığında, azimle ilerlemekten geçmektedir. Bize bu günü armağan eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile haklılığının verdiği inançla gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimize olan borcumuzu ödemek için, onların yurdumuz üzerinde gözü olan emperyalist güçlere verdiği dersi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız.
Edremitimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşarken diğer yandan FETÖ gibi, PKK gibi ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden tüm hain şer odaklarını bir kez daha lanetliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği tüm hesapları bozacak ve hainleri mutlaka yenecektir. Bize bu güzel yurdu kazandıran başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü, bu uğurda canını veren değerli Kaymakamımız Şehit Hamdi Beyi ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün hemşerilerimin “Kurtuluş Günü”nü kutluyorum.” dedi.
Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisinin ardından atlarıyla alana gelen Edremit efeleri, protokol mensuplarına Türk bayrağı hediye etti. Ardından tören geçişleri başladı. Askerler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar ile ilçedeki işletmeler, yaya olarak ve araçlarıyla gerçekleştirdiği geçiş töreni ilgiyle izlendi. Binlerce kişinin izlediği törenlerde bazı araçlardan Türk bayrakları dağıtılırken güvercinler bırakılıp şapka, kalem, defter, kolonya, şeker gibi hediye paketleri dağıtıldı. Ayrıca bu yıl Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından tören alanı üzerinde 9 Eylül Edremitin Kurtuluşu havada da uçak geçişleri ile kutlandı. Pilot Mustafa Gürer TL-3000 Sirius marka uçağı ile tören alanı üzerinden pasaj geçişleri yaptı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık