Edremit Belediyesi Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı

Van merkez Edremit ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla Edremit Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ilçe halkına bin 500 kap aşure ikram edildi.

Edremit Belediyesi Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı
  • 21 Eylül 2018, Cuma 21:01
Van merkez Edremit ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla Edremit Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ilçe halkına bin 500 kap aşure ikram edildi.
Muharrem ayı nedeniyle Edremitte çeşitli anma etkinlikleri düzenlenirken, bugün ise ilçenin en büyük camisi olan Ulu Camiinde Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıtıldı. Cami önünde kurulan stantlarda, Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nevzat Kazak, Edremit Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Yavuz Pazarbaşı, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi üyeleri tarafından bin 500 kişiye aşure ikram edildi. Aşureleri alan vatandaşlar Edremit Belediyesine teşekkürlerini iletirken, yaklaşık bin 500 kişi ise aşure yeme imkanı buldu. Etkinlikle ilgili daha sonra açıklamalarda bulunan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de Muharrem ayının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayan Başkan Çiçekli, “Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple camimizde bin 500 kişiye aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık