Edirne Belediyesinden Amatör Spora 154 Bin Tllik Destek

Edirne Belediyesi, kentte faaliyet gösteren 44 amatör spor kulübüne toplam 154 bin TL maddi yardımda bulundu.

Edirne Belediyesinden Amatör Spora 154 Bin Tllik Destek
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 15:03
Edirne Belediyesi, kentte faaliyet gösteren 44 amatör spor kulübüne toplam 154 bin TL maddi yardımda bulundu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amatör spor kulüplerine 4,5 yıldır verdiği maddi desteğe devam etti. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda (ASKF) amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Gürkan, 44 kulübe toplamda 154 bin TL yardımda bulundu. 2014 yılının Mart ayında amatör sporla ilgilenen 7-8 arkadaşla bir toplantı yaptığını belirten Gürkan, “Orada sorunlar nedir? dediğimizde en büyük sorunun lisans ücretleri, en büyük şikayetin de belediye bütçesinden amatör spor kulüplerine ayrılan payların belli bir keyfiyete göre belli kulüplere ya da yakın olan kulüplere dağıtıldığı söylenmişti. Ben de bu parayı belli bir sistem içerisinde dağıtacağımı belirttim. Bugüne kadar bu sözümüzün arkasında durduk. Kuşkusuz verilen hep çok; alınan hep azdır. Bütün dünyada bu genel kuraldır. Gönül ister ki amatör spor kulüplerinin bütün maddi ihtiyaçlarını karşılayabilelim. Ama tabii bu sadece bizde değil, dünyanın bütün ülkelerinde hiçbir kurum amatör spor kulüplerinin bütün giderlerini karşılayamıyor. Çünkü buna yetişmek mümkün değil. Bir can suyu anlamında bir takım destekler yapılıyor” diye konuştu.
Edirne ASKFye amatör spor kulüplerini bir çatı altında topladığı için teşekkür eden Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine destek olmak gibi bir mecburiyetimiz yok. Ama bir Edirneli olarak buna mecburuz. ASKF gibi kurumlara sahip çıkacağız ki Edirnede amatör sporu belli bir çıtanın altına düşürmeden hep yukarıya doğru taşıyabilelim. Bu kararımız bugün var, önümüzdeki dönemde de sürecek. Önümüzdeki dönemde amatör spor kulüplerine destek vermeye devam edeceğiz. Belediyenin bütçesindeki oranları sizlerin belirlediği kriterlerle önümüzdeki 5 yıl daha sizlere dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık