Düzce Üniversitesi 16 Milyon Euroluk Yatırımın Kapısını Araladı

Birçok ülkede farklı alanlarda yatırımları bulunan ve Düzce Üniversitesinin ihtisaslaşma kapsamında ilk uluslararası anlaşmasını imzaladığı GP-AMG yetkilileri, Düzce Üniversitesini ziyaret etti.

Düzce Üniversitesi 16 Milyon Euroluk Yatırımın Kapısını Araladı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 13:32
Birçok ülkede farklı alanlarda yatırımları bulunan ve Düzce Üniversitesinin ihtisaslaşma kapsamında ilk uluslararası anlaşmasını imzaladığı GP-AMG yetkilileri, Düzce Üniversitesini ziyaret etti.
Düzce Üniversitesi ile tarımsal atıklardan katma değerli ürün üretimi ve hayvansal atıklardan elektrik enerjisi üretimi konularında ortak Ar-Ge faaliyetleri yürüten GP AMG, hem Düzce Üniversitesi ile gerçekleştireceği çalışmalar, hem de Düzceye yapacağı yatırımlar konusunda bilgilendirmede bulundu.
Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DÜBİT) gerçekleşen toplantıya; Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Desoky, CEOsu Usame Derviş ve Başkan Yardımcısı Mithat Gad katıldı.
Usame Derviş, Düzce Üniversitesi ile yapacakları işbirliği çalışmaları ve Düzceye planladıkları yatırımlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şirketlerinin atık su ve katı atık üretme faaliyetleri yürüttüğünü belirten Derviş, bu alanda kendi teknolojileri, tesisleri ve patentlerinin bulunduğunu söyledi.

Yıllık 33 Milyon Euroluk ithalatın önüne geçilmesi planlanıyor
İstanbul ve Ankaranın ortasında, ayrıca İstanbul, Konya ve Antalya yolu üzerinde yer alan Düzcenin ulaşım avantajları olduğu için Düzceye yatırım yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Usame Derviş, firma olarak Türkiyede bu konuda ilk fabrikayı Düzcede kuracaklarını ve tarımsal atıklardan katma değerli ürünler üreterek yıllık 33 milyon Euroluk ithalatın önüne geçmeyi istediklerini vurguladı. Düzce Üniversitesinin kendilerini teknik işbirliği için davet ettiğini dile getiren Usame Derviş, ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında tarımsal atıkların endüstriye geri kazanımı alanında Düzce Üniversitesiyle çalışmak için de Düzceyi tercih ettiklerini sözlerine ekledi. Düzcede evsel atıkları değerlendirmek istediklerini söyleyen Derviş, bu atıklardan özellikle elektrik enerjisi üretimi üzerinde durduklarını belirtti. Düzcede sıfır atık planladıklarına işaret eden Usame Derviş, ayrıca endüstriyel atık suların arıtılması konusunda da yatırım planları olduğunu dillendirdi.

Yatırımlarda Düzce Üniversitesinin rolü
Bu yatırımlarda Düzce Üniversitesinin çok önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Derviş, Düzce Üniversitesi ile birlikte yeni teknolojiler gerçekleştireceklerine ve firmalarının teknolojilerini sahada birlikte uygulayacaklarına dikkat çekti. Atık su arıtma konusunda Düzce Üniversitesinde deneyimli bir ekibin bulunduğunu ifade eden Usame Derviş, Düzcede Atık Geri Dönüşümü konusunda bir “Mükemmeliyet Merkezi” kuracaklarını, uzun vadede ise atık su ve katı atıkların değerlendirilmesi hususunda Türkiye için gerçekçi çözümler üretecekleri bilgisini paylaştı. Derviş, ayrıca otelcilik, turizm ve güneş enerjisi alanlarında da yatırımlar yaptıklarından söz etti. Özellikle tarımsal ve hayvansal atıklardan enerji üreterek Türkiyede atıkları ekonomiye kazandırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Düzceye Odun Kömürü Üretimi İçin 16 Milyon Euroluk Yatırım
Düzcede odun kömürü üretimi için 16 Milyon Euro bedelli, tam kapasiteli, yıllık 33 Milyon Euroluk ithalatın önüne geçebilecek bir yatırımı hayata geçireceklerini belirten Derviş, bu yatırımları Düzce Üniversitesi sayesinde planladıkları vurgusunda bulunarak kendilerine destek olan başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş ve Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcıya teşekkürlerini iletti. Konuk heyet, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakarı ziyaret ederek Düzce Üniversitesindeki programlarını tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık