Duroğlu Belediyesinden Uzundere Projesi

Duroğlu Belediyesi, beldeden geçen Aksu Deresini adeta göle dönüştürerek, sahil görünümü oluşturdu.

Duroğlu Belediyesinden Uzundere Projesi
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 13:39
Duroğlu Belediyesi, beldeden geçen Aksu Deresini adeta göle dönüştürerek, sahil görünümü oluşturdu.
Doğal güzelliği ile herkesin beğenisini kazanan Aksu Deresinin etrafına Duroğlu Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Aksunun hem Giresun hem de Duroğlunun giriş-çıkış kapısı olduğunu belirten Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, derenin doğal güzelliğini çevre düzenleme, kafeteryalar, oturma alanları, yürüyüş ve gezinti alanları, çocuk parkları ve spor alanları yaparak hem bölge halkının istifadesine sunacaklarını söyledi.
Kılıçaslan, Aksu Deresinin kenarına yapacağımız çalışmaların projeleri büyük kısmı tamamlandı. Burası Giresuna, Şebinkarahisar, Çamoluk, Alucra gibi ilçelerimizin yanı sıra Sivas, Erzincan, Gümüşhane gibi illerden giriş çıkışı olan bir yer. Devlet Su İşleri geçtiğimiz yıllarda su baskınlarını önlemek için derenin kenarlarına topuk tabir edilen taş tahkimatı yaptı. Biz de derenin etrafını halkımız için sosyal tesisler yaparak buraları daha güzel hale getirmeye devam ediyoruz. Burada akşamları evlerinden çıkıp dolaşabilecekleri, yürüyüş alanları, vatandaşlarımızın oturup çay içebilecekleri kafeteryalar, aydınlatmaları, çocuk parklarıyla beraber güzel bir alan meydana gelecek dedi.
Beldede adeta bir sahil oluşturduklarını anlatan Başkan Kılıçaslan, Beldemizden geçen Aksu Deresinde Trabzon Uzungölü örnek alarak adeta bir uzun dere oluşturduk. Yani Trabzonun Uzungölü bizim ise Uzunderemiz var. Dere kenarına yaklaşık 1,5 kilometre yürüyüş parkuru yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Gölümüzde ise su bisikleti, botlarımız mevcut ve isteyen gezinti yapabilecek. Yine göl içerisinde yapay şelalelerimiz mevcut. Dere içerisine ise ilk defa bölgemizde yapay şelaleyi biz oluşturduk. Beldemiz yaz akşamlarında sahilden bunalan kişilerin kaçıp gelebileceği bir sayfiye alanı olsun istedik. Çünkü, bugün sahilde bulunan bir çok ilçemizin Karadeniz Sahilyolu ile birlikte denizle bağlantısı kesilmiş durumda. Neredeyse deniz bu şehirlerimiz için ulaşılması zor hale gelmiş” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık