Dünyaca Ünlü Besteciden Atatürke Özel Beste

Yenimahalle Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96ncı yılını dünyaca ünlü besteci ve kompozitör Eugen Doga konseri ile taçlandırdı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen konserde, Eugen Doga, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği ve ilk kez seslendirilen eseri Türk milletine armağan etti.

Dünyaca Ünlü Besteciden Atatürke Özel Beste
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 11:18
Yenimahalle Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96ncı yılını dünyaca ünlü besteci ve kompozitör Eugen Doga konseri ile taçlandırdı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen konserde, Eugen Doga, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği ve ilk kez seslendirilen eseri Türk milletine armağan etti.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarın ev sahipliğinde gerçekleşen konseri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte izledi. Milletvekilleri ve STK temsilcilerinin ilgi gösterdiği konsere, Rusya, İngiltere, Gürcistan, Hindistan ile Romanya Büyükelçileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının da eşlik ettiği konserde Doganın eserlerinin yanı sıra Atatürk görüntüleri eşliğinde ilk kez çalınan Atatürke Saygı bestesi salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ayakta alkışlanan eser konser boyunca üç kez dinlendi.

30 Ağustos Türk ulusunun yeniden dirilişidir
Moldova Bağımsızlık Günü ve Türkiye-Romanya Diplomatik İlişkilerinin 140ncı yılının da kutlandığı gecede konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Ağustosun Türk ulusu için büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Yaşar, 30 Ağustos, Türklerin Anadoluyu yeniden ele geçirdiği tarihtir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Mustafa Kemal Paşanın önderliğinde amansız bir ölüm-kalım savaşıdır. Bu savaşlarda cephede ve cephe gerisinde 137 bin şehit verdik. Bu eşsiz zaferlerin temelinde, imkansızlıklar içerisinde bulunan milletin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı ve Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının dehaları ve yurtseverlikleri vardır dedi.

Dünya tarihinin takdirini kazanmış bir lider
Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkelerini sonsuza kadar yaşatacaklarını söyleyen Yaşar, Kuvayı Milliye ruhu bugün de devam etmektedir. Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkelerini sonsuza kadar yaşatacağız. Zafer Bayramını bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu uğurda toprağa düşen tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Ruhları şad olsun. Atatürk sadece Türk insanının değil, mazlum halkların değil aynı zamanda dünya tarihinin takdirini kazanmış bir liderdir diye konuştu.

Dünyanın Atatürk gibi liderlere çok ihtiyacı var
Yaşar, konuşmasının ardından Dogaya, Moldova Büyükelçisi Costin Goreaya ve Bükreş Belediyesi Başkan Yardımcısı Aurelian Badulescuya teşekkür plaketi takdim etti. Yaşarın elinden plaketi alan Doga, vatandaşlara Türkçe seslenerek Selamlar Türkiye. Bayramınız kutlu olsun dedi. Doga, Atatürkün o özel kişiliğinden ilham alarak beste yapmak beni çok duygulandırdı. İnanın dünyanın Atatürk gibi liderlere çok ihtiyacı var. Hepinizin Zafer Bayramını kutluyorum şeklinde konuştu.

Atatürke Saygı eseriyle ayakta alkışlandı
Konuşmaların ardından konserde 26 eserden oluşan bir repertuvar ile vatandaşların karşısına çıkan Doga, Atatürke Saygı adını verdiği eseriyle beğeni topladı. Ulu önderin videoları eşliğinde icra edilen eser ayakta alkışlandı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Şef Eray İnal tarafından yönetilen konserde, sanatçılar Görkem Ezgi Yıldırım (Soprano), Mariana Bulicanu (Soprano), Ana Maria Donose (Soprano), Dumitru Mitu (Tenor), Umut Kosman (Bariton) ve Vitali Advahov (Akordeon) da billur sesleriyle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin sonunda alkış yağmuruna tutulan Doga ve ekibine Kemal Kılıçdaroğlu ve Fethi Yaşar tarafından çiçek takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık