Dünya Yürüyüş Gününde 10 Bin Adım

Bayrampaşada Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle sağlık için her gün 10 bin adım pankartı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Dünya Yürüyüş Gününde 10 Bin Adım
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 13:18
Bayrampaşada Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle sağlık için her gün 10 bin adım pankartı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.
Bayrampaşada 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Yıldırım Mahalle Muhtarlığı önünde start alan yürüyüşe Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat, İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, kamu görevlileri, spor kulüpleri ve vatandaşlar katıldı.
Yıldırım Mahalle Muhtarlığı önünden yürüyüşe başlayan grup, yürüyüş sırasında Sağlık için her gün 10 bin adım ve ‘harekete devam et obeziteye veda et pankartları taşıdı. Bayrampaşa Adaparka kadar yürüyen grup daha sonra park içinde tur attı.

Sağlıkçı başkandan obezite tavsiyesi
Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle farkındalık oluşturulmak için düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, obeziteye dikkat çekti. Önceden sağlık alanında da çeşitli görevlerde bulunan Başkan Aydıner konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Bugün Dünya Yürüyüş Günü. Bu münasebetle ilçe sağlık müdürlüğü diğer kamu kurumlarıyla birlikte halkımızla beraber bir farkındalık yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Yürüyüşü her gün yapmak zorundayız. Günde ortalama 4-5 kilometre yürümek zorundayız. Başta obezite olmak üzere kolesterol ve buna bağlı bir sürü hastalık maalesef yürüyüş ve spor yapmadığımızdan kaynaklanıyor. Bu nedenle bugün bu farkındalığı başta Bayrampaşaya, İstanbula ve tüm ülkemize ulaştırmak istiyoruz. Diyoruz ki mutlaka, yürüyün, her gün yürüyün, spor yapın. Beslenmenize çok dikkat edin, perhiz yapın, yağlı, asitli, şekerli içecek ve yiyeceklerden mutlaka kaçının. Bir belediye başkanı ve sağlıkçı olarak benim tavsiyem budur.
Yürüyüşe katılan vatandaşlar da yürümek için Dünya Yürüyüş Gününü beklemeye gerek duymadan yürüyüşün alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık