Dünya Hayvan Hakları Gününde Anlamlı Ziyaret

Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, Dünya Hayvan Hakları Gününde çocukların akınına uğradı.

Dünya Hayvan Hakları Gününde Anlamlı Ziyaret
  • 05 Ekim 2018, Cuma 15:31
Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, Dünya Hayvan Hakları Gününde çocukların akınına uğradı.
Çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci merkezdeki can dostları ziyaret etti. Öğrenciler hem Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde gördü, hem de can dostlarla vakit geçirdi. Öğrenciler ayrıca, 12 Ekime kadar açık kalacak olan Sokak Hayvanları Fotoğraf Sergisini de gezme fırsatı buldu. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine gelen bazı öğrenciler de plastik atıklardan tasarladıkları mama kaplarını sokak hayvanlarına hediye etti.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Nedim Öztan İlkokulu öğrencilerini de ziyaret ederek, hayvan hakları konusunda bilgilendirme yaptı. Öğrencilerden Ada Beril Şahin de, kendisinin hazırladığı ve üzerinde “Lütfen sokağınızda yaşayan kedi, köpekler için bu mamayı uygun bir yere bırakır mısın” yazılı mamaları arkadaşlarına dağıttı. Ziyarette öğrencilere, Nilüfer Belediyesinin “Çünkü önemsiyoruz” yazılı rozetleri de armağan edildi.
4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Gününün bu konudaki bazı eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin gündeme gelmesi açısından önemine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Son dönemde birçok açıdan gelişmekte olan hayvan hakları düşüncesi, hukukî düzenlemelerde de yer almaya başlamıştır. Ancak bu konu üzerinde daha fazla çalışma yapılması gerektiği açıktır. Özellikle hayvanlara eziyetin, kabahatler kanunundan çıkarılarak, sorumluların cezai işleme tabi tutulması lazım” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık