Dündar: “Bursanın Merkezi Osmangazi Meydanı Olacak

Osmangazi Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısı yapıldı.

Dündar: “Bursanın Merkezi Osmangazi Meydanı Olacak
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 19:04
Osmangazi Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısı yapıldı.
Osmangazi Belediyesi olarak şehre değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Meydanı projesinde istimlâk edilen binaların yıkımlarının tamamlandığını kaydetti. Dündar, “Şehrin merkezine güzel bir meydan kazandırdık. Projenin ihale süreci başladı. Uzun süredir yaptığımız istişareler, anketler ve görüşmeler sonunda bir mimari çalışma belirlendi. İnşallah bu ay içerisinde ihalesini sonuçlandırıp, Bursanın merkezine eski adı Santralı ortadan kaldırarak, Türkçeye uygun adıyla yeni bir merkezi kazandıracağız. Meydana inşa edeceğimiz bin 500 araçlık 4 katlı otopark şehrin trafiğine büyük nefes aldıracak” diye konuştu.
Başkan Dündar, Demirtaş Meydan ve Kültür Merkezi inşaatında da sona yaklaşıldığını belirterek, “Proje kapsamında yaptığımız çalışmalar neticesinde Demirtaşın merkezinde 10 dönümlük bir meydan ortaya çıktı. Kültür merkezi inşaatımız da son aşamaya geldi. İnşallah, yakın bir zamanda Bursanın yeni gelişim bölgesi Demirtaşta önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
Yapımı tamamlanan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin her gün farklı grupları ağırladığını anlatan Dündar, “Şehrimizin farklı kesimleri için tanıtım gezilerimizi sürdürüyoruz. Meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Dünya Tarihi Kentler Birliği ve Dünya Panoramalar Birliği de müzemizi ziyaret etti. Müzeye gelen herkesin etkilenmesi, Bursa adına güzel bir eser olduğunu ifade ederek sahiplenmeleri bizleri mutlu ediyor. İnşallah Fetih Müzemiz, Bursa turizminde yeni mevkiler belirlenmesine vesile olacak. Müzeyi, çok yakın bir zamanda vatandaşlarımızın da ziyaretine açacağız” dedi.
Meclis toplantısında söz alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, MHPnin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeşin adının Osmangazide bir caddeye verilmesi önerisinde bulundu. Aydının önerisi olumlu karşılanırken, bu konuda ilgili komisyonun bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Osmangazi Belediyesinin Dünya Panoramalar Birliğine üyeliği de oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık