Dolar Bozdurana Tarihi Paraları Hediye Ediyor

Samsunda 69 yaşındaki emekli öğretmen İslam Acar, yıllardır biriktirdiği kağıt ve demir eski paraları bin dolar bozdurup fişini getirene ücretsiz veriyor.

Dolar Bozdurana Tarihi Paraları Hediye Ediyor
  • 28 Ağustos 2018, Salı 15:05
Samsunda 69 yaşındaki emekli öğretmen İslam Acar, yıllardır biriktirdiği kağıt ve demir eski paraları bin dolar bozdurup fişini getirene ücretsiz veriyor.
Emekli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni İslam Acar, Amerikanın Türkiyeye uyguladığı ambargoyu protesto etmek için, 19 yıldır topladığı eski ve tarihi paraları dolar bozduran vatandaşlara hediye etme kararı aldı. Antikacılık yapan Acar, bin dolar bozdurup fişini getiren vatandaşlara koleksiyonundan istedikleri 15 demir parayı ve 5 kağıt parayı hediye ediyor. Amacının vatandaşlarda bilinç oluşturmak olduğunu ifade eden İslam Acar, Türk lirasının ABD doları karşısında değer kazanması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

“Doları bozdur istediğin parayı al git”
ABD doları bozduranlara kendi koleksiyonundan eski paralar vereceğini belirten İslam Acar, “ABDnin Türkiyeye uyguladığı ekonomik ambargodan dolayı ABD dolarlarının tamamen devletimizin eline geçmesi için vatandaşlarımızda bilinç oluşturmak adına bir kampanya başlattım. Bin dolar bozdurana kendimdeki eski ve tarihi paralardan kendi seçtikleri 15 demir para ve 5 tane de kağıt para alabilecekler. Amacımız, Türk ekonomisine katkıda bulunarak bilinç oluşturabilmek. Devletten ve milletten herhangi bir kazanç beklentim yok. Allaha şükür emekliyim ve geçimimi sağlayabiliyorum. Amerikanın bize karşı yaptığı ekonomik savaştan rahatsız olduğum için bütün para koleksiyonun gitse dahi razıyım. Yeter ki vatandaşlar dolarlarını bozdurup Türk parasını değerlendirsinler” dedi.
İslam Acarın para koleksiyonunda Atatürkün bastırdığı ilk demir paralardan Harf Devrimi sonrası bastırılan ilk paralarla birlikte Osmanlı zamanından kalan paralar da bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık