Dolandırılan Oto Kiralama Firması Sahibi 10 Otomobilini Bulmaya Çalışıyor

Zonguldakın Kdz. Ereğli ilçesinde oto kiralama işi yapan bir firma sahibi, yaklaşık 2 ay önce AK Parti adına anket düzenleyeceğiz diyerek kiralanan 10 otomobilini bulmak için iz sürüyor.

Dolandırılan Oto Kiralama Firması Sahibi 10 Otomobilini Bulmaya Çalışıyor
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 14:24
Zonguldakın Kdz. Ereğli ilçesinde oto kiralama işi yapan bir firma sahibi, yaklaşık 2 ay önce AK Parti adına anket düzenleyeceğiz diyerek kiralanan 10 otomobilini bulmak için iz sürüyor.
Kdz. Ereğli ilçesinde oto kiralama işi yapan Rıfat Toprak (35), AK Parti adına anket çalışması yapacaklarını söyleyen E.D. isimli şahsın 1 aylık kiralama ücretlerini peşin ödeyerek araçları kiraladığını ancak araçları gelmeyince dolandırıldıklarını anladıklarını söyledi. Toprak, Şahıs aracı kiraladıktan 1 ay sonra araçların HGS sorgulamasını yaptık. Ama hiçbir yoldan geçmediğini gördük. Olayın arkasını araştırdığımızda dolandırıldığımızı anladık. 11 Ağustos tarihinde Ereğli ilçesinde tanıdığımız S.D. isimli iş adamı sayesinde yanımıza gelerek tanıştığımız E.D. isimli şahıs, AK Parti Genel Merkezine verilmek üzere yerel seçimlerde anket çalışması yapılacağından AK Parti Genel Merkezinde görevli D.Ö. isimli yetkili kişinin İstanbul kiralamacısına iş verdiğini ve bana Zonguldak ve İstanbul Gebze bölgesinin anket çalışması için 20 araç kontenjan ayırdığını ve bir aylık araçların peşin ödeneceğini söyledi. Bizim de Ereğlide tanıdığımız iş adamının tasdiki ile güven oluşturarak 10 adet aracın sözleşmesini yaptıktan sonra araçları emniyete bildirdik. Araçların kapora ücret işlemlerinin ardından 10 otomobili E.Dye teslim ederek, Ankaraya götürülmek üzere ilçeden ayrıldılar. Aradan 1 ay geçince HGS borçlarını kontrol amaçlı baktığımızda araçlarımızın tamamının HGSden geçmediğini öğrenince akıbetini öğrenmek için İstanbulda bulunan kiralama firma temsilcisi E.Dyi aradım. Kendisi de bize telefonda Ankarada AK Parti Genel Merkezinde bulunan Davut Ö. Beye teslim ettiğini ve bu durumda kendilerinin de Davut Beye ulaşamadıklarını belirtti. Araçların HGSden geçmediğini görünce dolandırıldığımızı anladık. Biraz araştırdığımızda Ankara ve Eskişehir çevrelerinden bu şekilde 45 aracın toplandığını öğrenince hemen Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk dedi.
Türkiye genelinde farklı şehirlerde çok sayıda oto kiralama şirketinden farklı zaman dilimlerinde kiralanan otomobillerin yurt dışına kaçırıldığı iddia edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık