Doğu Çevreyolunda 2. Etap Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kent merkezindeki trafiğe büyük rahatlama getirecek Doğu Çevreyolu Projesinde ikinci etap tamamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale edilen 3. etap çalışmaları ise devam ediyor.

Doğu Çevreyolunda 2. Etap Tamamlandı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 13:14
Antalya Büyükşehir Belediyesinin kent merkezindeki trafiğe büyük rahatlama getirecek Doğu Çevreyolu Projesinde ikinci etap tamamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale edilen 3. etap çalışmaları ise devam ediyor.
Batı Çevre Yolu hayali için 17 yıl bekleyen Antalya, Başkan Menderes Türelin göreve gelmesiyle özlemini çektiği Kuzey Çevre Yoluna kavuştu. Antalya için bir diğer önemli proje olan ve şehir trafiğine ciddi rahatlama getirecek Doğu Çevre yolunda ise Altınova Yolunun ardından 2. etap da tamamlandı.

Havaalanı yolu nefes aldı
Kepez üstündeki Korkuteli kavşağı ile Antalya havaalanı arasını bağlayacak Doğu Çevre Yolu güzergâhı, Burdur, Korkuteli, Kemerden Korkuteli Kavşağına gelen araçların şehir içi trafiğine girmeden havalimanı istikametine geçişleri için planlandı. Toplamda 23 kilometre olan güzergâhın Havaalanı Kavşağı-Toptancı Hal arasındaki ilk 5 kilometrelik bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılıp, Antalyalıların hizmetine sunulmuştu. Altınova yolu, havaalanı yoluna nefes aldırdı.

75 milyon lira harcandı
Üç etap halinde Korkuteli Kavşağına bağlanacak Altınova imar yolu projesinin Beşkonak Köprüsü ile Göçerler Mahallesi arasındaki 11 kilometrelik ikinci etabı da Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi projenin iki etabına toplam 75 milyon lira harcadı. Proje kapsamında Altınova Caddesi, Kırçiçeği Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi, Ulubatlı Hasan Caddesi ve 6255 Sokak boyunca, yol yapım, asfalt, kaldırım, peyzaj düzenlemeleri, elektrik ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi.

3. Etap bekleniyor
23 kilometrelik 3 etaplı Doğu Çevreyolu Projesinin 16 kilometrelik kısmını Antalyaya kazandıran Büyükşehir Belediyesi modern ulaşım ağını Avrupa standartlarına taşıyor. 3. Etap çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale edilen Göçerler-Korkuteli kavşağı arasındaki 7 kilometrelik son etapta da çalışmalar sürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık