Dögem Üyeleri Almanyada

Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleri vekilleri, Almanyada çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Dögem Üyeleri Almanyada
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 11:30
Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleri vekilleri, Almanyada çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
DÖGEM üyeleri, DÖGEM bünyesinde Avrupa Birliği projelerine katılma fırsatı buluyor. DÖGEM, Almanyanın Jena kentine 2-6 Temmuz 2018 tarihlerinde çalışma ziyaretinde bulundu. Üyeler, Almanya Jena Belediyesi Polaris Gençlik Merkezi ve Gençlik Meclisi ile görüşmeler yaptı. DÖGEM - Döşemealtı Gençlik Meclisi heyetinde Senanur Şengül Durak, Metin Altun ve Danışman Murat Dinç yer aldı.

Gençlik merkezlerini ziyaret
DÖGEM heyeti önce Jena Belediyesi Gençlik Dairesi Başkanı Marco Grundtner ile görüştü. Heyet, ziyaret anısına Grundtnere Döşemealtı Halısı takdim etti. DÖGEM Heyeti, Jena kentinde bulunan Gençlik Merkezleri ve Gençlik Meclislerini ayrıca Türkiye kökenli kuruluşları, Alman Siyasi partilerinin Gençlik Kolları ile görüşmeler ve toplantılar yaptı. Heyet, ülkemizi, Antalyayı ve Döşemealtını tanıtma fırsatı buldu. Heyet, ayrıca Leipzig ve Weimar şehirlerinde inceleme yaptı.

Sınavla belirlendiler
Döşemealtı Belediyesi, Döşemealtı tarihinde bir ilki yaparak Erasmus+ programı Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kapsamında ilk 3 gönüllü genci Romanyaya gönderdi. Döşemealtı Belediyesinin kabul edilen projesi kapsamında toplamda 14 genç Romanya ve İtalyaya gönderilecek. Genç vekiller arasından yazılı, sözlü ve İngilizce sınavla belirlenen Gönüllü Gençler, hem DÖGEM bünyesinde proje eğitimi aldılar hem de sonrasında Türkiye Ulusal Ajansının Gaziantep ve Eskişehirdeki eğitimlerine katılarak Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında detaylı bilgi sahip oldular.

Avrupa gönüllü hizmeti
Proje kapsamında Reyhan Çetin, Nimet Dilara Yılmaz ve Buse Yılmaz Romanyaya gittiler. İlk kez hem yurtdışına çıkan hem de Erasmus+ Projesine Gönüllü olarak giden Gençler Romanya Arad kentinde “Asociatia Clubul Sportiv Experienta Multisport” derneğinin evsahipliğinde 1 aylık süre içinde gönüllü hizmeti yapacaklar.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık