Doğal Klimalı Türkiyenin En Uzun 10. Mağarası Ziyaretçi Akınına Uğradı

Türkiyenin en uzun 10., Zonguldakın ise en uzun 2. mağarası olan Gökgöl Mağarası ziyaretçi akınına uğradı.

Doğal Klimalı Türkiyenin En Uzun 10. Mağarası Ziyaretçi Akınına Uğradı
  • 02 Eylül 2018, Pazar 14:01
Türkiyenin en uzun 10., Zonguldakın ise en uzun 2. mağarası olan Gökgöl Mağarası ziyaretçi akınına uğradı.
Türkiyenin gezilebilir ve halka açık 875 metrelik alanı ile en uzun 10. mağarası olarak bilinen Gökgöl Mağarası, yapılan çalışmaların ardından 1 Haziran 2016 tarihinde yeniden hizmete açıldı. Yaklaşık 340 milyon yaşındaki mercan fosillerin bulunduğu mağara, en yaşlı yapı oluşumlarına da ev sahipliği yapıyor. Zonguldak-Ankara karayolu üzerinde bulunan Gökgöl Mağarası, Türkiyenin önemli mağaraları arasındaki yerini koruyor. Mağara içerisinde yapımı tamamlanan aydınlatma, güvenlik, mağara içi köprü gibi çalışmaları da ziyaretçi potansiyelini artırdı. Yıl içinde sıcaklık ve nem oranının fazla değişmemesi nedeni ile mikroklima özelliğine sahip olmasıyla bilinen mağaranın girişten büyük çöküntü salonuna kadar olan bölümleri Fosil giriş, Astım Salonu, Harikalar Salonu gibi adlarla nitelendirildi.
Gökgöl Mağarasını 2016 yılından bu yana 33 bin 414ü sivil, 31 bin 130u öğrenci olmak üzere toplam 64 bin 544 kişi ziyaret etti. 21 Haziran 2001 yılında açılan mağarayı bugüne kadar ise toplam 362 bin 437 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretlerin 192 bin 17sini sivil ziyaretçiler, 158 bin 305ini ise öğrenciler oluşturdu.
Mağaranın tanıtımı için Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri de opera ve yöresel türküler seslendirmiş ve mağarada çekilen klipler büyük ilgi görmüştü.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık