Dmd Kas Hastası Oğlu İçin Sesini Tbmm Başkanı Binali Yıldırıma Duyurdu

DMD kas hastası 30 yaşındaki Çağlar Özyiğitin annesi sesini, TBMM Başkanı Binali Yıldırıma duyurdu. Yıldırım konuyla ilgileneceğini ifade etti.

Dmd Kas Hastası Oğlu İçin Sesini Tbmm Başkanı Binali Yıldırıma Duyurdu
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 15:41
DMD kas hastası 30 yaşındaki Çağlar Özyiğitin annesi sesini, TBMM Başkanı Binali Yıldırıma duyurdu. Yıldırım konuyla ilgileneceğini ifade etti.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktayın annesinin cenaze törenine katıldı. Yıldırım, cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Türbesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası kapıda bekleyen Gülgün Özyiğit isimli vatandaş, Yıldırıma DMD kas hastası olan oğlundan bahsetti. Türkiyede kas hastaları için bir hastane yapılmasını isteyen Özyiğit, Biz para pul istemiyoruz. Bizim sesimizi Cumhurbaşkanımıza duyurun diyerek yardım istedi. Binali Yıldırım konuyla ilgileneceğini belirterek yardımcılarına iletişim numaralarını alması için talimat verdi.

Çocuklarımız ölüyor
DMD kas hastalığının ağır ve ölümcül olduğunu ifade eden anne Özyiğit, Dünyada nadir görülen bir hastalık. Nadir denilse de çok rastlanan bir hastalık. Şu an Türkiyede 10 bin DMD kas hastası çocuklarımız var. Biz cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Sesimizi duyurabilmek için çocuğumla birlikte geldik. Çağlar şu an kemiklerinin üstünde kuyruk sokumu yara halde oturuyor. Çocuklar 15-16 yaşını görmüyor. Şu an Türkiyede bir ilk olarak 30 yaşına geldi dedi.

Biz hastane istiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana seslenen Özyiğit, Para pul istemiyoruz. Biz hastane istiyoruz. Yapılabilecek gen tedavileri var. Yurt dışında tedaviler var. O yurt dışındaki tedavileri niye bekleyelim? Biz de yerli ilaçlarımızı kendimiz yapalım. Binali Bey ile konuştuk. Telefon numaralarımızı aldı. Yardımcı olacağını söyledi. Umutla bekliyorum. İnşallah çözülür dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık