Diyanet İşleri Başkanı Erbaştan Mekkede Hasta Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekkede bulunan Diyanet Sağlık Merkezini ziyaret ederek sağlık merkezinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaştan Mekkede Hasta Ziyareti
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 16:31
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekkede bulunan Diyanet Sağlık Merkezini ziyaret ederek sağlık merkezinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekkede bulunan Diyanet Sağlık Merkezini ziyaret etti. Hac görevi için Mekkeye gelen Türk hacıları için kentte bulunan hastanede inceleme yapan Erbaş, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Sarı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Sağlık Ekip Başkanı Zeki Sayar ile de görüşen Erbaş, hastaların durumunu yetkililerden dinledi.
Sayar, 70 binden fazla muayene yapıldığını ifade ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mekke ve Medinede 550 sağlık personeliyle hizmet verdiklerini kaydetti. Sağlık elemanlarıyla Arafat, Müzdelife ve Minada da Hac İdare Merkezinin koordinesinde oluşturulan sağlık merkezinde hizmetlerin verilmeye devam edileceğini belirten Sayar, Diyanette bugüne kadar muayene edilen hasta sayısı hem hastanemizde hem sağlık ocaklarımızda 73 bin 20. Dünkü tarih itibariyle hastanemizde 2 bin 488 hastanemizde bir günde poliklinik yapılmış, sağlık ocaklarımızda da 3 bin 479. Bugüne kadar vefat eden hacı sayımız dün itibariyle bir vatandaşımız Kabede tavaf ederken vefat etmiş. Toplam Mekke ve Medinede 19 vatandaşımız kutsal topraklarda hayatını kaybetti” açıklamasını yaptı. Sayar hastanede yatan hasta sayısının 75 olduğunu dile getirdi.
Başhekim Sarı, acil serviste 2 acil uzmanı, bir dahiliyeci, bir genel cerrah ve diğer sağlık ekibinin, 10 ambulansın, polikliniklerde 18 uzmanlık alanı doktorunun bulunduğunu dile getirdi. Üst katta da yataklı servislerin ve yoğun bakımın bulunduğunu anlattı.
(YM-NT-Y)
Kaynak: İHA

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık