Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Vatikan Büyükelçisini Kabul Etti

Vatikanın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russelli kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Terör örgütüne dönüşmüş yapılar İslamla özdeşleştirilemez” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Vatikan Büyükelçisini Kabul Etti
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 14:35
Vatikanın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russelli kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Terör örgütüne dönüşmüş yapılar İslamla özdeşleştirilemez” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vatikanın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russelli kabul etti. Görüşmede Avrupada yükselen İslamofobianın ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Erbaş, “Bizim en çok arzu ettiğimiz şey, özellikle Avrupa ülkelerinde İslamofobianın bir şekilde ateşinin düşürülmesi gerekiyor. Hep birlikte İslamofobianın ortadan kaldırılması noktasında çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Batı ülkelerinde yaşayan Müslümanların İslamofobiadan kaynaklı yaşadıkları sıkıntıları işaret eden Erbaş, “Biz bundan Müslümanlar olarak rahatsızız” ifadelerini kullandı. Erbaş, Diyanet olarak İslamın temsilcisi gibi gösterilmeye çalışan terör örgütleriyle olan mücadelelerinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
“İslam dünyasında birtakım faaliyetler içerisinde bulunan terör örgütleriyle mücadelemiz devam ediyor, onları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Onların sanki İslamın temsilcisi gibi görülmesi ve gösterilmesi bizi öteden beri hep rahatsız ediyor ve bunu her ortamda da söylüyoruz. Onlarla Müslümanın ya da İslamın özdeşleştirilmesini istemiyoruz. Ve biz onları zaten İslamın içinden de kabul etmiyoruz.”
Kabulünden dolayı Erbaşa teşekkür eden konuk Büyükelçi Russell, “Söylediklerinize katılıyorum. Dünyadaki çatışmaların, ihtilafların ve sorunların çözümü için işbirliğine ve daha çok iletişime ihtiyacımız olduğuna katılıyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretin sonunda Büyükelçi Russelle Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Dini İstismar Hareketi FETÖ/PDY kitabının İngilizce ve Türkçe baskısını hediye etti. Kabulde Türkiyenin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun da hazır bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık