Dinar Belediyesi Muharrem Ayı Ve Deprem Şehitleri İçin Aşure Dağıttı

Afyonkarahisarın Dinar Belediyesi, Muharrem ayı ve 1 Ekim 1995 Dinar Deprem Şehitleri için aşure dağıttı.

Dinar Belediyesi Muharrem Ayı Ve Deprem Şehitleri İçin Aşure Dağıttı
  • 02 Ekim 2018, Salı 11:35
Afyonkarahisarın Dinar Belediyesi, Muharrem ayı ve 1 Ekim 1995 Dinar Deprem Şehitleri için aşure dağıttı.
Her yıl belediye tarafından dağıtımı yapılan aşure ikramları bu yıl da merkez Ulu Camide okunan Mevlid-i Şerifin ardından gerçekleştirildi. Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cami çıkışında Muharrem ayının önemine değinen Belediye Başkanı Saffet Acar, 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen depremde vefat eden vatandaşları da andı. Başkan Acar, “Müslümanlık açısından birçok önemli olayın yaşandığı Muharrem ayında gerçekleşen ve bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açılmasını sağladı. Hz. Ömerin halife olduğu dönemde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Alinin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayıldı. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görüldü. Diğer bir taraftan da 1 Ekim günü deprem şehitlerimizi anma günüdür. İlçemizde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık