Develide Gaziler Günü Etkinliği

Yurdun dört bir yanında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanırken Develide de Cumhuriyet Meydanı ve Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki etkinliklerle gaziler anıldı.

Develide Gaziler Günü Etkinliği
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 13:48
Yurdun dört bir yanında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanırken Develide de Cumhuriyet Meydanı ve Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki etkinliklerle gaziler anıldı.
Kaymakamlık, belediye, garnizon komutanlığı ve Harp Malulleri ve Gaziler Derneği Develi temsilciliğinin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan programın ikinci kısmı ise Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Ayhan Yıldırım Anadolu Lisesinin düzenlediği programla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstikalal Marşının okunmasıyla başlayan program, daha sonra Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Toprakın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Okul öğrencilerinden Nisa Yücel ve Hatice Gılazunun Gaziler Günü ile şiirler okuduğu programda ayrıca 8 Ekim 1998de bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada ağır yaralanan Muammer Çelikin dilinden yaşadıkları ve 15 Temmuz gecesi gazi unvanı kazanan Safiye Bayatın belgeseli de yayınlandı.
Develi Belediyesi olarak her daim gazilerin yanında ve hizmetinde olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da yaptığı açıklamada; “Şehitlerimizle birlikte gazilerimiz bu milletin bekası için iki büyük manevi değerimizdir. Bu vesileyle Rabbimden şehitlerimize bir kez daha rahmet, gazilerimize ise huzurlu, sağlıklı bir ömür niyaz ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık