Deniz Kaplumbağaları Mersin Sahillerine Yumurta Bırakmaya Devam Ediyor

Türkiyedeki üreme alanlarından 5ine sahip olan Mersin sahilleri, deniz kaplumbağalarının uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Deniz Kaplumbağaları Mersin Sahillerine Yumurta Bırakmaya Devam Ediyor
  • 18 Temmuz 2018, Çarşamba 15:58
Türkiyedeki üreme alanlarından 5ine sahip olan Mersin sahilleri, deniz kaplumbağalarının uğrak yeri olmaya devam ediyor.
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kaplumbağaları Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezini ziyaret ederek, yeşil deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma ve denize geri dönüşünü izledi.
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Arslan, Milli Parklar şefi Mevlüt Çetin ve Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekim Ayşe Gürgenin eşlik ettiği ziyarette, yetkililerden deniz kaplumbağalarının yaşama alanları ile üreme ve besin zincirleri hakkında bilgi alan Vali Su, daha sonra Celonia Mydas türü yeşil deniz kaplumbağalarının doğdukları kumsala yumurtalarını bırakarak denize geri dönmelerini izledi.
Yumurtadan çıkan bir deniz kaplumbağa yavrusunun denize ulaşmasını da sağlayan Vali Su, burada yaptığı açıklamada, yaban hayat zenginliğinin kentlerin turizmine büyük katkılarının olduğunu ifade ederek, deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından 5 tanesinin Mersinde bulunduğunu kaydetti. Türkiyede ikincisi Mersinde kurulan ve 7 gün 24 saat hizmet veren rehabilitasyon merkezinde, çeşitli sebeplerle hasta olan veya yaralanan kaplumbağaların tedavilerinin tamamlanmasının ardından tekrar denize bırakıldığını belirten Vali Su, 2010 yılında kurulan bu merkeze gelen hasta deniz kaplumbağalarının 25inin tedavisinin tamamlanarak denize bırakıldığını, 7 kaplumbağanın ise tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
Her yılın mayıs ayında yumurtalarını bırakmak için Pasifik Okyanusundan 100. Yıl Davultepe, Kazanlı, Erdemli Alata, Silifke Göksu Deltası Kuş Cenneti ve Anamur Dragon kumsallarına gelen Caretta Caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları, Mersin sahillerinde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık