Darıca Belediyesinden Üniversite Adaylarına Seminer

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde öğrencilere üniversite tercihleri konusunda rehberlik çalışmaları yapılıyor.

Darıca Belediyesinden Üniversite Adaylarına Seminer
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 16:03
Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde öğrencilere üniversite tercihleri konusunda rehberlik çalışmaları yapılıyor.
Değişen sınav sistemleri, yüzdelik dilimler, başarı sıralamaları ve meslekler gibi konularda üç seans şeklinde yapılan seminerlere öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Seminerde bilgilendirmelerin ardından öğrenci ve velilerin soruları cevaplandırılırken 07 Ağustosta başlayan seminerler yoğun ilgiden dolayı 14 Ağustosa kadar devam edecek. İsteyen öğrenciler saat hafta içi saat 09.00 ve 17.00 saatleri arasında Adnan Menderes Kültür Merkezinde üniversite tercihleri konusunda rehberlik hizmetleri alabilecekler.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer sistem değişikliği nedeniyle başarı sıralamalarının bu yıl ki tercihlerde daha çok önem kazandığını ve geniş bir yelpazede tercih yapmanın daha sağlıklı olduğunu; seçilecek meslek olarak da öğrencinin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçim yapmalarının başarılı olma yolunda önemli olduğunu söylediler. Yetkililer; geçen yıl öğrencilerin sadece seçtiği LYS sınavına girerken bu yıl herhangi bir testten 0,5 neti aşanların her alandan puanının hesaplandığını, böylece puanı hesaplanan aday sayısının sayısal bölümde 129.000, eşit ağırlıkta 235.000, sözel alanda ise 400.000 artmış olduğunu bu yüzden tercih yapmadan önce mutlaka rehberlik hizmeti almalarının çok faydalı olacağını belirttiler. Seminerde verilen bilgilendirmeden oldukça memnun kalan öğrenci ve veliler Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacaka eğitime verdiği destekten ötürü de teşekkürlerini ilettiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık