Cumhuriyet Bayramının 95. Yılı Çorluda Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çorluda da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramının 95. Yılı Çorluda Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 15:33
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çorluda da törenlerle kutlandı.
Çorluda kutlama programı Kaymakam Cafer Sarılının tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından Atatürk Meydanındaki törenlere geçildi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, törene katılan askeri birlikler, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladı. Törende konuşan Kaymakam Sarılı, Atatürkün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyetini kurmayı başardığını ifade ederek, “Bu anlamlı günde öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet minnet ve şükranla yad ediyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum. Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, yani bundan 95 yıl önce bugün hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denilerek ilan edilmiştir. İdare usulü halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir ifadeleri ile ilan edilmiştir” dedi.
Folklor gösterilerinin sergilendiği ve şiirlerin okunduğu tören, öğrenciler, askeri birlikler ve askeri araçların geçişi ile sona erdi. Kutlamalarda en büyük alkışı her zaman olduğu gibi Mehmetçikler aldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık